Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Βουτιά» άνω του 2% για το πετρέλαιο καθώς επανέρχονται οι ανησυχίες για το εμπόριο - Στο -2,35% και τα 59,09 δολ. το Brent

«Βουτιά» άνω του 2% για το πετρέλαιο καθώς επανέρχονται οι ανησυχίες για το εμπόριο - Στο -2,35% και τα 59,09 δολ. το Brent
Το αμερικανικό αργό σημείωσε ισχυρές απώλειες της τάξης του -2,49%
(upd) Ισχυρές απώλειες σημείωσε Δευτέρα (14/10) το πετρέλαιο, μετά την άνοδο που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα, εν μέσω ανησυχιών στις τάξεις των επενδυτών αναφορικά με το εάν η εμπορική συμφωνία ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα θα οδηγήσει σε άμεση ανάκαμψη στη ζήτηση πετρελαίου, με το Brent να χάνει και το ψυχολογικό όριο των 60 δολαρίων.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Δεκεμβρίου 2019 για το Brent υποχώρησε -2,35% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 59,09 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Νοεμβρίου 2019 για το αμερικανικό αργό σημείωσε ισχυρή πτώσ της τάξεως του -2,49% στα 53,34 δολ. ανά βαρέλι.
Image
Την περασμένη εβδομάδα η Ουάσιγκτον και το Πεκίνο προχώρησαν σε μερική εμπορική συμφωνία, με την αμερικανική πλευρά να ακυρώνει την επιβολή δασμών η οποία ήταν προγραμματισμένη για αύριο Τρίτη (15/10) και την κινεζική πλευρά να δεσμεύεται για την αγορά περισσότερων αγροτικών προϊόντων από τις ΗΠΑ.
Οι τιμές του πετρελαίου κατέγραψαν τη μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων εβδομάδων μετά τη σχετική είδηση, καθώς η εμπορική συμφωνία δημιούργησε προσδοκίες στις τάξεις των επενδυτών ότι η ζήτηση προς τον «μαύρο χρυσό» θα σημειώσει ανάκαμψη.
Image
Ωστόσο, το πετρέλαιο έχει αντιστρέψει ορισμένα από τα κέρδη της περασμένης εβδομάδας, καθώς ορισμένοι επενδυτές εκτιμούν ότι η μερική συμφωνία δεν αντιπροσωπεύσει ένα πραγματικό σημείο καμπής στον μακροπρόθεσμο εμπορικό πόλεμο.
«Δεν υπάρχει ακόμα μία βιώσιμη πορεία προς τη μείωση των υπαρχόντων δασμών, και η κλιμάκωση των δασμών παραμένει ένας σημαντικός κίνδυνος», επεσήμαναν οι αναλυτές της Morgan Stanley, Michael Zezas και Meredith Pickett, διευκρινίζοντας ότι δεν αναμένουν μία σημαντική ανάκαμψη της εταιρικής συμπεριφοράς, η οποία θα οδηγήσει σε αύξηση της παγκόσμιας ανάπτυξης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης