Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin: Μην κατηγορείτε τον Trump! - Δεν ευθύνεται για την στασιμότητα στις ρωσοαμερικανικές σχέσεις

Putin: Μην κατηγορείτε τον Trump! - Δεν ευθύνεται για την στασιμότητα στις ρωσοαμερικανικές σχέσεις
Υπερασπίστηκε τον Trump ο Putin
Η Μόσχα δεν κατηγορεί τον Donald Trump για την αποτυχία στη βελτίωση των αμερικανορωσικών σχέσεων, όπως ανέφερε ο V. Putin από την Σαουδική Αραβία.
«Γνωρίζουμε ότι, ακόμη και κατά την προηγούμενη προεκλογική εκστρατεία του, μίλησε υπέρ της ομαλοποίησης των σχέσεων ΗΠΑ-Ρωσίας, αλλά δυστυχώς αυτό δεν έχει συμβεί ακόμα», δήλωσε ο Putin σε Al Arabiya, Sky News Arabia και RT Arabic.
«Αλλά δεν έχουμε απαιτήσεις γιατί βλέπουμε τι συμβαίνει στην εγχώρια πολιτική των ΗΠΑ», ανέφερε, σύμφωνα με ένα αντίγραφο που δημοσιεύθηκε την Κυριακή στην ιστοσελίδα του Κρεμλίνου.
Ο Putin υποστήριξε τον Trump και, κατά την γνώμη του, η «εσωτερική πολιτική ατζέντα» του Αμερικανού προέδρου δεν του επέτρεψε να λάβει μέτρα με στόχο τη δραστική βελτίωση των διμερών σχέσεων, προσθέτοντας ότι η Μόσχα θα συνεργαστεί σε κάθε περίπτωση με οποιαδήποτε αμερικανική κυβέρνηση στο βαθμό που η ίδια η Ουάσιγκτον επιθυμεί.
Ο Putin δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία είχε όπλα που εξουδετερώνουν οποιαδήποτε απειλή από την ανάπτυξη πυραύλων του ΝΑΤΟ στην Πολωνία και τη Ρουμανία.
«Αυτό προφανώς αποτελεί απειλή για εμάς, διότι πρόκειται για μια προσπάθεια εξισορρόπησης του στρατηγικού μας πυρηνικού δυναμικού. Είναι βέβαιο ότι θα αποτύχει, αυτή η προσπάθεια, είναι ήδη προφανές», είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης