Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωρικάκος για ψήφο αποδήμων: Μήνυμα ενότητας η ψήφιση του ν/σ από το σύνολο της Βουλής

Θεοδωρικάκος για ψήφο αποδήμων: Μήνυμα ενότητας η ψήφιση του ν/σ από το σύνολο της Βουλής
Ο Τ. Θεοδωρικάκος κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να επανεξετάσει τη στάση του στο θέμα
Ένα σημαντικό μήνυμα ενότητας και αξιοπιστίας θα είναι η ψήφιση του νομοσχεδίου για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού από το σύνολο της Βουλής, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο.
Ο κ. Θεοδωρικάκος,  σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να επανεξετάσει τη στάση του στο θέμα, ενώ κάνοντας αναφορά στις χθεσινές συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς επεσήμανε ότι «φαίνεται ότι υπάρχει δυνατότητα συναίνεσης».
Ο ίδιος μίλησε για «σημαντικό βήμα μπροστά» για τη συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων της χώρας για να εγκριθεί με την ευρύτερη δυνατή πλειοψηφία η πρόβλεψη του Συντάγματος για διευκόλυνση των αποδήμων να ψηφίζουν στον τόπο κατοικίας τους.
Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση, εξαιτίας ενστάσεων από ορισμένα κόμματα, είναι διατεθειμένη να κάνει πίσω στο θέμα της επιστολικής ψήφου και να δεχθεί η ψηφοφορία να γίνεται στα προξενεία.
Πρόσθεσε πως η κυβέρνηση δέχεται ως βάση συζήτησης τον περιορισμό που τίθεται από ορισμένα κόμματα να δοθεί η δυνατότητα να ψηφίζουν μόνο εκείνοι που με κάποιο τρόπο έχουν οικονομική σύνδεση με την Ελλάδα, αναφέροντας ως παράδειγμα ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ οι Έλληνες που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, δηλώνουν μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού και έχουν ελληνικό ΑΦΜ, υπολογίζονται στους 350.000, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι αυτός είναι ο αριθμός των ψηφοφόρων του εξωτερικού, καθώς, όπως εξήγησε, πρέπει να γίνει εκκαθάριση των εκλογικών καταλόγων.
Μάλιστα, ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι δεν είναι αδυναμία αυτή την υποχώρηση από την κυβέρνηση, αλλά γιατί πρέπει να εκπέμψουμε το μήνυμα ότι στα μεγάλα ζητήματα οι Έλληνες είναι ενωμένοι.
Υπενθύμισε ότι η μόνη «κόκκινη γραμμή» που έθεσε ο πρωθυπουργός στους πολιτικούς αρχηγούς ήταν η ισοτιμία της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού και το δικαίωμά τους να ψηφίζουν για να εκλέξουν κυβέρνηση στην Ελλάδα.
Μέσα στην εβδομάδα ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι θα συγκαλέσει στο υπουργείο Εσωτερικών σύσκεψη με τους εκπροσώπους που θα ορίσουν τα κόμματα για να ξεκινήσει ο διάλογος για την εξεύρεση μιας κοινά αποδεκτής λύσης.
Υπογράμμισε ότι το πολιτικό σύστημα της Ελλάδος πρέπει να προχωρήσει σε μια μεγάλη «πρωτοτυπία» και να κάνει το αυτονόητο και πράττοντας αυτό που προβλέπει το Σύνταγμα να διευκολύνει την ψήφο των Ελλήνων του Εξωτερικού, στέλνοντας το μήνυμα ότι στα μεγάλα θέματα οι Έλληνες είναι ενωμένοι.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης