Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mnuchin: Το υπ. Οικονομικών είναι έτοιμο να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία - Έχουμε τη δυνατότητα να καταστρέψουμε την τουρκική οικονομία

tags :
Mnuchin: Το υπ. Οικονομικών είναι έτοιμο να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία - Έχουμε τη δυνατότητα να καταστρέψουμε την τουρκική οικονομία
«Μπορεί να επιβληθούν πολύ σκληρές κυρώσεις», δήλωσε ο Mnuchin
Απόλυτα έτοιμο να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία είναι το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, όπως τόνισε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Steven Mnuchin.
Όπως τόνισε ο κ. Mnuchin οι αρμόδιες αρχές εξετάζουν επιβολή κυρώσεων τόσο σε τουρκικές εταιρείες όσο και σε ανθρώπους και θα επιβληθούν λόγω της εισβολής της Τουρκίας στη Συρία.
«Είναι πολύ ισχυρές κυρώσεις.
Ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστεί να τις χρησιμοποιήσουμε.
Αλλά μπορούμε να «κλείσουμε» τουν τουρκική οικονομία εάν είναι απαραίτητο να το πράξουμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ.

Η ΕΕ απειλεί με κυρώσεις την Τουρκία για την εισβολή στη Συρία

Την πιθανότητα επιβολής κυρώσεων στην Τουρκίας και της αναστολής της συμμετοχής της στο ΝΑΤΟ θα συζητήσουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες στη σύνοδο κορυφής της ερχόμενης εβδομάδας, σύμφωνα με την Γαλλίδα υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.
Θα προηγηθεί τη Δευτέρα συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των κρατών μελών της ΕΕ για το θέμα με αφορμή την εισβολή της Τουρκίας στη βόρεια Συρία.
Ερωτηθείσα στη διάρκεια συνέντευξής της στο ραδιοφωνικό σταθμό France Inter για την πιθανότητα επιβολής κυρώσεων από την ΕΕ στην Τουρκία η Γαλλίδα υπ. Εξωτερικών είπε ότι «αυτό θα συζητηθεί προφανώς στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο την επόμενη εβδομάδα.
Η καταδίκη μας [για την εισβολή] είναι σαφής κι όχι μόνον στα λόγο.
Μπορείτε να φανταστείτε ότι δεν θα μείνουμε στα λόγια συγκεντρωμένοι γύρω από το τραπέζι».
Κι όταν ρωτήθηκε για το κατά πόσον θα πρέπει να ανασταλεί η συμμετοχή της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, απάντησε ότι «όλες οι συζητήσεις» θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα.
«Προφανώς είναι και αυτό στο τραπέζι», δήλωσε.
«Θα αντιλαμβάνεστε, βέβαια, ότι δεν πρόκειται να μείνουμε άπραγοι μπροστά σε μια τέτοια κατάσταση, απόλυτα σοκαριστική για αμάχους και τις συριακές δυνάμεις που στηρίζουν το έργο του [διεθνούς] συνασπισμού [κατά του ISIS] την περασμένη πενταετία.
Είναι σοκαριστικό για την σταθερότητα στην περιοχή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης