Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Θα στείλουν οι ΗΠΑ περισσότερα στρατεύματα στη Σαουδική Αραβία;

Θα στείλουν οι ΗΠΑ περισσότερα στρατεύματα στη Σαουδική Αραβία;
Χιλιάδες στρατιώτες θέλουν να στείλουν οι ΗΠΑ στη Σ. Αραβία για να «περιορίσουν την ιρανική επιθετικότητα»
Πηγές άμυνας που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, αναφέρουν ότι οι ΗΠΑ σκοπεύουν να στείλουν χιλιάδες επιπλέον στρατιώτες στη Σαουδική Αραβία μετά τις επιθέσεις στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Saudi Aramco (14/9).
«Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να στείλουν έναν μεγάλο αριθμό πρόσθετων δυνάμεων στη Σαουδική Αραβία μετά την επιθεση στις 14 Σεπτεμβρίου, για την οποία η Ουάσινγκτον κατηγορεί την Τεχεράνη», αναφέρει σημείωμα του πρακτορείου.
Παρόλο που το Πεντάγωνο δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει επίσημα την έκθεση, το Reuters σημείωσε ότι «οι πηγές δεν διευκρίνισαν ακριβώς πόσα στρατεύματα θα σταλούν αλλά δήλωσαν ότι αναμένεται να είναι στα χιλιάδες».
Ομοίως το Bloomberg κάνει λόγο για 1.800 άτομα, εν αναμονή της επίσημης ανακοίνωσης του Πενταγώνου.
Ο υπουργός Άμυνας Mark Esper αναμένεται να ανακοινώσει νέα αποστολή αμερικανικών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή καθώς αυξάνονται οι εντάσεις σχετικά με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας στη βόρεια Συρία και την σημερινή (11/10) έκρηξη σε ιρανικό πετρελαιοφόρο.
Το Πεντάγωνο ανέπτυξε 500 στρατιώτες σε συντονισμό με τον βασιλιά Salman και τον πρίγκιπα M. bin Salman για την «περιφερειακή σταθερότητα» και για την αντιμετώπιση της ιρανικής επιθετικότητας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης