Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Παρέμβαση ΗΠΑ για τις τουρκικές επιθέσεις στη Συρία: Σταματήστε τις επιχειρήσεις - Θέτουν σε κίνδυνο την εκστρατεία κατά του ISIS

Παρέμβαση ΗΠΑ για τις τουρκικές επιθέσεις στη Συρία: Σταματήστε τις επιχειρήσεις - Θέτουν σε κίνδυνο την εκστρατεία κατά του ISIS
Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Mark Esper, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογο του, Hulusi Akar
Το τερματισμό των τουρκικών επιθέσεων στη Συρία ζητούν οι ΗΠΑ παρά το γεγονός ότι η Ουάσιγκτον ήταν εκείνη που έστρωσε το χαλί στην Άγκυρα, όταν έπειτα από την τηλεφωνική επικοινωνία του Donald Trump και του Recep Tayyip Erdogan, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε την απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Βόρεια Συρία.
Ειδικότερα, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Mark Esper, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογο του, Hulusi Akar, και του επεσήμανε την αντίθεση των ΗΠΑ στις τουρκικές επιθέσεις στη Συρία.
«Οι ΗΠΑ αντιτίθενται στις επιχειρήσεις διότι θέτουν σε κίνδυνο την εκστρατεία κατά ISIS» είπε ο Esper και τόνισε ότι «η τουρκική επιχείρηση μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την Άγκυρα».
Παράλληλα, Αμερικανός υπουργός ζήτησε από τον Akar «να σταματήσουν οι επιχειρήσεις έτσι ώστε ΗΠΑ, Τουρκία και σύμμαχοι να βρουν τρόπους αποκλιμάκωσης, πριν η κατάσταση γίνει ανεπανόρθωτη.
Τέλος, ο Esper εξέφρασε φόβους πως οι ενέργειες της Τουρκίας μπορεί να βλάψουν αμερικανικό προσωπικό στη Συρία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης