Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες για τον χρυσό εν μέσω αισιοδοξίας για το εμπόριο - Στο -0,90% και τα 1.487,35 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Απώλειες για τον χρυσό εν μέσω αισιοδοξίας για το εμπόριο - Στο -0,90% και τα 1.487,35 δολ. ανά ουγγιά
Οι εξελίξεις στις εμπορικές συνομιλίες και το Brexit απομακρύνουν τους επενδυτές από το πολύτιμο μέταλλο
Σημαντικές πιέσεις δέχθηκε σήμερα Παρασκευή (11/10), διευρύνοντας τις απώλειες των προηγούμενων ημερών, καθώς οι εξελίξεις τόσο στις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ και Κίνας, καθώς και στο Brexit απομακρύνουν τους επενδυτές από το πολύτιμο μέταλλο.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου 2019 καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,90% στα 1.487,35 δολ. ανά ουγγιά, υποχωρώντας κάτω από το επίπεδο των 1.500 δολαρίων.
Image
Οι επενδυτές παρακολουθούν με προσοχή και τις εξελίξεις που αφορούν τις εμπορικές συνομιλίες ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα, καθώς σύμφωνα με τη New York Times οι δύο πλευρές βρίσκονται κοντά σε ανακοίνωση συμφωνίας αργότερα εντός της εβδομάδας, αποτρέποντας μία περαιτέρω κλιμάκωση των εντάσεων.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump δήλωσε χθες ότι η πρώτη μέρα συνομιλιών ήταν «πολύ καλή», προσθέτοντας ότι θα έχει συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Κίνας, Liu He, αργότερα εντός της σημερινής ημέρας.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, η πρόοδος που θα σημειωθεί στις εμπορικές συνομιλίες θα είναι αρκετή ώστε ο Donald Trump να αναβάλει την επιβολή δασμών σε εισαγωγές κινεζικών προϊόντων αξίας 250 δισ. δολάρια, η οποία είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη εβδομάδα.
«Ο χρυσός εξακολουθεί να διαπραγματεύεται εντός του τρέχοντος εύρους σταθεροποίησης και πιστεύωμ ότι θα παραμείνει εκεί μέχρι να υπάρξουν εξελίξεις σχετικά με τη συνάντηση του προέδρου Trump και του αντιπροέδρου Liu He, είτε θετικές είτε αρνητικές», τόνισε ο αναλυτής εμπορευμάτων της RJO Futures, Eric Scoles, προσθέτοντας ότι «όταν ο χρυσός ξεπεράσει αυτά τα όρια, θα θεωρούσα σημαντικό σημάδι ανόδου τα 1.519 δολ. ανά ουγγιά, και σημαντικό σημάδι πτώσης τα 1.492 δολ. ανά ουυγγιά».
Παράλληλα, οι επενδυτές παρακολουθούν τις εξελίξεις που αφορούν και το Brexit, στον απόηχο της συνάντησης του Βρετανού πρωθυπουργού, Boris Johnson, και του Ιρλανδού ομολόγου του, Leo Varadkar.
Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, οι δύο ηγέτες εξέδωσαν ανακοίνωση, στην οποία αναφέρουν ότι είχαν «εποικοδομητικές συνομιλίες» για την αποφυγή ενός άτακτου Brexit, καθώς και ότι βλέπουν «έναν δρόμο προς μία πιθανή συμφωνία».
Σε τροχιά υποχώρησης βρέθηκε το σύνολο των πολυτίμων μετάλλων, με τον άργυρο να αποδυναμώνεται 0,38% στα 17,5 δολάρια η ουγγιά.
Πτώση 0,53% για την πλατίνα και 0,14% για το παλλάδιο, τα οποία διαμορφώθηκαν στα 903,10 δολάρια και 1.673,50 δολάρια η ουγγιά αντίστοιχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης