Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Υποχώρησε στο 1,2% ο ετήσιος πληθωρισμός τον Σεπτέμβριο 2019 - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις

Γερμανία: Υποχώρησε στο 1,2% ο ετήσιος πληθωρισμός τον Σεπτέμβριο 2019 - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις
Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα ο δείκτης τιμών καταναλωτή παρέμεινε αμετάβλητος
Περαιτέρω επιβράδυνση κατέγραψε ο ετήσιος πληθωρισμός στη Γερμανία για τον Σεπτέμβριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (11/10) στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, τα οποία επιβεβαίωσαν τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή διαμορφώθηκε στο 1,2% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, έναντι 1,4% τον Ιούλιο του 2019, και έναντι προκαταρκτικών εκτιμήσεων επίσης στο 1,2%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, οι τιμές καταναλωτή παρέμειναν αμετάβλητες, έναντι πτώσης -0,2% τον Αύγουστο του 2019, με τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση να καταγράφεται στον τομέα ενδυμάτων και υποδημάτων.
Όσον αφορά τον εναρμονισμένο δείκτη τιμών καταναλωτή, ο οποίος παρακολοθείται προσεκτικά από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, καταγράφηκε οριακή πτώση της τάξεως του -0,1% σε μηνιαία βάση, ενώ σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους σημειώθηκε επιβράδυνση στο 0,9% έναντι 1,1% προηγουμένως.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Destatis, οι τιμές στον τομέα των υπηρεσιών αυξήθηκαν κατά +1,8% ετησίως, ενώ η αντίστοιχη άνοδος για τις τιμές τροφίμων διαμορφώθηκε στο +1,3%.
Εφόσον εξαιρεθούν οι τιμές στον τομέα της ενέργειας, ο ετήσιος πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 1,4%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης