Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Οι Τούρκοι προελαύνουν στη Συρία, οι Κούρδοι τρέπονται σε φυγή - Τερματισμό επιθέσεων ζητούν οι ΗΠΑ - Για επανεμφάνιση του ISIS προειδοποιεί ο Putin

tags :
Οι Τούρκοι προελαύνουν στη Συρία, οι Κούρδοι τρέπονται σε φυγή - Τερματισμό επιθέσεων ζητούν οι ΗΠΑ - Για επανεμφάνιση του ISIS προειδοποιεί ο Putin
Περισσότεροι από 60.000 Κούρδοι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους
(upd) Σε «κρανίου τόπο» παραπέμπει η ευρύτερη περιοχή της βορειοανατολικής Συρίας καθώς μόλις τρία 24ωρα από την έναρξη της στρατιωτικής εισβολής της Τουρκίας συγκλονίζουν οι εικόνες αφενός των νεκρών και των τραυματιών ο αριθμός των οποίων αυξάνεται δραματικά αφετέρου των χιλιάδων ανθρώπων που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.
Ο τελευταίος απολογισμός κάνει λόγο για τουλάχιστον 270 νεκρούς ενώ εκτιμάται ότι περισσότεροι από 60.000 άνθρωποι τράπηκαν σε φυγή και εγκατέλειψαν τις παραμεθόριες περιοχές.
Ωστόσο, ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποκτούν οι τελευταίες πληροφορίες από το «στρατόπεδο» των ΗΠΑ, που -παρά το γεγονός ότι η Ουάσιγκτον ήταν εκείνη που έστρωσε το χαλί στην Άγκυρα (όταν έπειτα από την τηλεφωνική επικοινωνία Donald Trump και Recep Tayyip Erdogan, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε την απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Βόρεια Συρία)- τώρα ζητούν τον τερματισμό των τουρκικές επιθέσεων.
Ειδικότερα, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Mark Esper, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογο του, Hulusi Akar, και του επεσήμανε την αντίθεση των ΗΠΑ στις τουρκικές επιθέσεις στη Συρία.
«Οι ΗΠΑ αντιτίθενται στις επιχειρήσεις διότι θέτουν σε κίνδυνο την εκστρατεία κατά ISIS» είπε ο Esper και τόνισε ότι «η τουρκική επιχείρηση μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την Άγκυρα».
Παράλληλα, Αμερικανός υπουργός ζήτησε από τον Akar «να σταματήσουν οι επιχειρήσεις έτσι ώστε ΗΠΑ, Τουρκία και σύμμαχοι να βρουν τρόπους αποκλιμάκωσης, πριν η κατάσταση γίνει ανεπανόρθωτη.
Απόλυτα έτοιμο να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία είναι το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, όπως τόνισε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Steven Mnuchin.
Όπως τόνισε ο κ. Mnuchin οι αρμόδιες αρχές εξετάζουν επιβολή κυρώσεων τόσο σε τουρκικές εταιρείες όσο και σε ανθρώπους και θα επιβληθούν λόγω της εισβολής της Τουρκίας στη Συρία.
Σημειώνεται ότι μεγάλο μέρος των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους κρατούνται σε φυλακές που βρίσκονται  υπό τον έλεγχο των Κούρδων της Συρίας (εκτιμάται ότι κρατούνται 12.000 μαχητές του ISIS σε κουρδικές φυλακές).
Και ενώ τα τουρκικά στρατεύματα προελαύνουν για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, έχοντας θέσει υπό τον έλεγχο τους μια σειρά από χωριά κοντά στις δύο πόλεις Ras al-Ain και Tal Abyad από όπου και άρχισε η χερσαία εισβολή τους, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αδυνατεί να λάβει μια κοινά αποδεκτή απόφαση.

Mnuchin: Το υπ. Οικονομιικών είναι έτοιμο να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία - Έχουμε τη δυνατότητα να καταστρέψουμε την τουρκική οικονομία

Απόλυτα έτοιμο να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία είναι το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, όπως τόνισε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Steven Mnuchin.
Όπως τόνισε ο κ. Mnuchin οι αρμόδιες αρχές εξετάζουν επιβολή κυρώσεων τόσο σε τουρκικές εταιρείες όσο και σε ανθρώπους και θα επιβληθούν λόγω της εισβολής της Τουρκίας στη Συρία.
«Είναι πολύ ισχυρές κυρώσεις.
Ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστεί να τις χρησιμοποιήσουμε.
Αλλά μπορούμε να «κλείσουμε» τουν τουρκική οικονομία εάν είναι απαραίτητο να το πράξουμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ.

Erdogan: Η Τουρκία δεν θα τερματίσει την επιχείρησή της στη Συρία παρά τις απειλές

Η Τουρκία «δεν θα τερματίσει» τη στρατιωτική επιχείρηση που διεξάγει στη Συρία εναντίον της κουρδικής πολιτοφυλακής την οποία στηρίζει η Δύση, διαβεβαίωσε σήμερα ο πρόεδρος της χώρας Recep Tayyip Erdogan, απορρίπτοντας τις «απειλές» που διατυπώνονται προς αυτήν την κατεύθυνση.
«Παρά τα όσα ορισμένοι λένε, εμείς δεν θα τερματίσουμε αυτήν» την επιχείρηση εναντίον των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) στη βορειοανατολική Συρία, δήλωσε ο Erdogan, κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας στην Κωνσταντινούπολη.


Image

Προειδοποίηση Putin για τη Συρία - Φυλακισμένοι τζιχαντιστές μπορεί να δραπετεύσουν

Για τον κίνδυνο να δραπετεύσουν μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, που κρατούνται στη βορειοανατολική Συρία, ως αποτέλεσμα της στρατιωτικής επιχείρησης που διεξάγει εκεί η Τουρκία, προειδοποιεί ο πρόεδρος της Ρωσίας Vladimir Putin, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.
Την ίδια ώρα, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ανακοίνωσαν πως το μοναδικό δημόσιο νοσοκομείο της Ταλ Αμπιάντ υποχρεώθηκε να κλείσει αφού το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού του διέφυγε το τελευταίο 24ωρο εξαιτίας των βομβαρδισμών.
Ο Putin, μιλώντας στη διάρκεια επίσκεψής του στο Τουρκμενιστάν, δήλωσε πως δεν είναι σίγουρος ότι η Τουρκία μπορεί να διατηρήσει υπό έλεγχο την κατάσταση.
Ο ρώσος πρόεδρος εξέφρασε επίσης τον φόβο ότι η επιχείρηση του τουρκικού στρατού κατά των Κούρδων μπορεί να προκαλέσει την επανεμφάνιση της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην περιοχή.
Χιλιάδες μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, που κρατούνται από τους Κούρδους, υπάρχει κίνδυνος να ανακτήσουν την ελευθερία τους, «είναι μια πραγματική απειλή για εμάς, για εσάς, διότι πού θα πάνε και πώς;», είπε Vladimir Putin. στη διάρκεια συνόδου κορυφής πρώην σοβιετικών χωρών.
 «Δεν είμαι σίγουρος πως ο τουρκικός στρατός μπορεί να ελέγξει την κατάσταση», υπογράμμισε.
Να σημειωθεί ωστόσο ότι η Ρωσία άσκησε βέτο στη δήλωση των πέντε ευρωπαϊκών κρατών – μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ,  του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Πολωνίας και του Βελγίου που καταδίκαζαν την επιχείρηση της Τουρκίας.

Trump: Έχουμε τρεις επιλογές για τη Συρία – Στρατιωτική εμπλοκή, κυρώσεις ή μεσολάβηση


Μια νέα ανάρτηση του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump έρχεται να ταράξει τα νερά σχετικά με την εξελισσόμενη στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας κατά των Κούρδων στη βορειοανατολική Συρία.
Στην ανάρτηση του αυτή ο πρόεδρος των ΗΠΑ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μεσολαβήσει μεταξύ της Τουρκίας και των Κούρδων προκειμένου να μπει ένα τέλος στην πολεμική σύρραξη.
«Εξαλείψαμε κατά 100% το Χαλιφάτο του Ισλαμικού Κράτους και πλέον δεν έχουμε στρατεύματα στην περιοχή που τελεί υπό την επίθεση των Τούρκων στη Συρία.
Κάναμε τη δουλειά μας άψογα!
Τώρα η Τουρκία επιτίθεται στους Κούρδους, οι οποίοι βρίσκονται σε διαμάχη εδώ και 200 χρόνια…
Έχουμε τρεις επιλογές: Να στείλουμε χιλιάδες στρατιώτες και να κερδίσουμε στρατιωτικά, να χτυπήσουμε πολύ σκληρά την οικονομία της Τουρκίας με κυρώσεις ή να μεσολαβήσουμε για μια συμφωνία μεταξύ της Τουρκίας και των Κούρδων» ανέφερε ο Trump.
 Image

State Department: Δεν έχει ξεπεράσει τις κόκκινες γραμμές μας η επίθεση της Τουρκίας στη Συρία

Την θέση ότι η Τουρκία με την μέχρι στιγμής επίθεση της στη βορειοανατολική Συρία δεν έχει ξεπεράσει τις κόκκινες γραμμές που έχουν θέσει οι ΗΠΑ και πρόεδρος Donald Trump διατύπωσε το State Department.
Αξιωματούχος του State Department, όταν του ζητήθηκε να δώσει σαφέστερο ορισμό αυτών που αποκάλεσε κόκκινες γραμμές, διευκρίνισε πως η Ουάσινγκτον θα θεωρήσει ότι ξεπεράστηκαν  οι κόκκινες γραμμές, εάν διαπιστώσει πως διαπράττεται «εθνική κάθαρση», ή ότι εξαπολύονται «αεροπορικά ή χερσαία πλήγματα αδιακρίτως εναντίον του άμαχου πληθυσμού».
«Δεν έχουμε δει σημαντικά παραδείγματα τέτοιων ενεργειών σε αυτό το στάδιο, όμως η τουρκική επιχείρηση δεν βρίσκεται παρά στην αρχή της ακόμη» τόνισε ο αξιωματούχος του State Department, ο οποίος υποστήριξε ότι ο πρόεδρος Trump έχει αναθέσει σε Αμερικανούς διπλωμάτες να αποπειραθούν να μεσολαβήσουν για να υπάρξει «κατάπαυση του πυρός» μεταξύ της Τουρκίας και των Κούρδων και να τερματιστεί η τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στη βορειοανατολική Συρία.
«Μας ανατέθηκε από τον πρόεδρο να προσπαθήσουμε να διαπιστώσουμε εάν υπάρχουν πεδία συνεννόησης ανάμεσα στα δύο μέρη, εάν είναι εφικτό να καταλήξουμε σε κατάπαυση του πυρός, και βρισκόμαστε στη διαδικασία να το κάνουμε» είπε ο Αμερικανός αξιωματούχους, ο οποίος τόνισε ότι η Τουρκία αποπειράθηκε να εξασφαλίσει την υποστήριξη της Ουάσινγκτον στη στρατιωτική επιχείρησή της στη βορειοανατολική Συρία, αλλά το αίτημά της απορρίφθηκε.
«Οι ΗΠΑ δεν θα προσφέρουν οποιαδήποτε στρατιωτική υποστήριξη στην Τουρκία.
Ζητήθηκε από τους Τούρκους σε πολλά επίπεδα, πολλές φορές, και στη συνδιάλεξη του προέδρου Trump με τον Τούρκο πρόεδρο Erdogan αλλά η αμερικανική θέση έγινε σαφής στους Τούρκους» υποστήριξε ο αξιωματούχος του State Department.
 Image

Η συνάντηση Cavusoglu με Stoltenberg

Τη στήριξη του ΝΑΤΟ στην επιχείρηση στη Συρία ζήτησε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Mevlut Cavusoglu, από τον γγ της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, Jens Stoltenberg, κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους στην Τουρκία.
«Δεν είναι αρκετό το "κατανοούμε τις ανησυχίες της Τουρκίας", θέλουμε να δούμε ξεκάθαρη αλληλεγγύη» δήλωσε o Cavusoglu μετά τη συνάντηση και επανέλαβε ότι «στόχος της επιχείρησης "πηγή της ειρήνης" είναι η εξάλειψη της τρομοκρατίας πέρα από τα τουρκικά σύνορα που αποτελούν νοτιοανατολικά σύνορα του ΝΑΤΟ».
Κατά συνέπεια, ο Τούρκος υπουργός επεσήμανε ότι, η πιο φυσική και εύλογη προσδοκία του ΝΑΤΟ, είναι η αλληλεγγύη από τους συμμάχους της στο πλαίσιο του «αδιαίρετου της ασφάλειας».
Από την πλευρά ο Stoltenberg εμφανίστηκε ιδιαίτερα συγκαταβατικός επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι «κανένα άλλο μέλος του ΝΑΤΟ δεν έχει υποφέρει τόσο πολύ από τρομοκρατικές επιθέσεις, δεν είναι τόσο πολύ εκτεθειμένο στην αστάθεια, στη βία, στην αναταραχή από τη Μέση Αναταολή, δεν φιλοξενεί τόσο πολλούς πρόσφυγες, όσο η Τουρκία».
Ο ίδιος φέρεται να επεσήμανε ότι η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να βρει «συντονισμένη και βιώσιμη λύση» για την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

Συμβούλιο Ασφάλειας ΟΗΕ: Καμία κοινή απόφαση για την τουρκική εισβολή στη Συρία


Χωρίς να ληφθεί καμία κοινή απόφαση για την τουρκική εισβολή στη βορειοανατολική Συρία ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, η οποία απέδειξε πως το Συμβούλιο παραμένει βαθιά διχασμένο όσον αφορά το εν λόγω ζήτημα.
Τα ευρωπαϊκά κράτη - μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας εξέφρασαν την ανησυχία τους ότι το νέο μέτωπο που άνοιξε θα κλιμακώσει την αστάθεια, θα επιτείνει την ανθρωπιστική κρίση και θα πυροδοτήσει νέες προσφυγικές ροές.
Με πρωτοβουλία των ΗΠΑ, τα κράτη μέλη του Σ.Α. συζήτησαν χθες επί σχεδίου απόφασης το οποίο καλούσε την Τουρκία να επιστρέψει στον δρόμο της διπλωματίας.
Το κείμενο διανεμήθηκε μετά την διαπίστωση της αδυναμίας των Ευρωπαίων να πείσουν τα υπόλοιπα κράτη μέλη να υιοθετήσουν σχέδιο ανακοίνωσης του Συμβουλίου Ασφαλείας που θα εξέφραζε «βαθιά ανησυχία» και θα καλούσε την Άγκυρα να «σταματήσει» την επιχείρηση.
Η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, το Βέλγιο και η Πολωνία περιορίστηκαν απλώς να δώσουν την διακήρυξή τους στη δημοσιότητα από κοινού, ενώ οι ΗΠΑ έκαναν από την πλευρά τους δημόσια τη διαβεβαίωση πως η Ουάσιγκτον «δεν υποστηρίζει επ’ ουδενί» την τουρκική επιχείρηση.
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η Ρωσία ήταν το μεγαλύτερο εμπόδιο για την υιοθέτηση ομόφωνης απόφασης.
Μετά τη συνεδρίαση, ο Ρώσος πρεσβευτής στον ΟΗΕ δεν απέκλεισε την ομόφωνη έγκριση μιας ανακοίνωσης, επισημαίνοντας ότι για να γίνει αυτό «πρέπει να ληφθούν υπόψη και οι άλλες διαστάσεις της συριακής κρίσης, όχι μόνο η τουρκική επιχείρηση» όπως η «παράνομη στρατιωτική παρουσία» στη συριακή επικράτεια των ΗΠΑ, της Γαλλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου.
Το κείμενο το οποίο διένειμε η Ουάσιγκτον συμπεριλάμβανε την φράση πως το Σ.Α. εκφράζει «βαθιά ανησυχία» αλλά απείχε από το να αξιώνει τον «τερματισμό» της στρατιωτικής επιχείρησης της Τουρκίας.
Αντ’ αυτού, προέτρεπε την Άγκυρα να περάσει στους διπλωματικούς διαύλους «μάλλον, παρά στα στρατιωτικά μέσα», για να επιτύχει τους στόχους της, διευκρίνισαν διπλωματικές πηγές.
Ακόμη, απαιτούσε την προστασία των αμάχων και τονίζει ότι ο ενδεχόμενος επαναπατρισμός σύρων προσφύγων πρέπει να γίνει σε οικειοθελή βάση.
Έπειτα από μια συζήτηση των 15 κρατών μελών σε τεχνικό επίπεδο, η Ρωσία αιτήθηκε να της επιτραπεί να ζητήσει οδηγίες από τη Μόσχα και αποφασίστηκε να δοθεί σε όλες τις χώρες η δυνατότητα να κάνουν σχόλια ως σήμερα Παρασκευή στις 17:00 (ώρα Ελλάδας).
Κατόπιν το κείμενο είτε θα εγκαταλειφθεί, ή θα αρχίσει η διαδικασία υιοθέτησής του, όπως εξήγησαν διπλωμάτες.

Προελαύνει ο τουρκικός στρατός

Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις των Τούρκων συνεχίζονται για τρίτη συνεχόμενη ημέρα στη βορειοανατολική Συρία.
Όπως αναφέρεται από τα τουρκικά ΜΜΕ, ο τουρκικός στρατός έχει καταλάβει 11 χωριά που βρίσκονται στις πόλεις Ras al-Ain και Tal Abyad ενώ έχει ήδη προχωρήσει στην «εκκαθάριση» τους από «τρομοκράτες».
Χθες 10/10 το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι η στρατιωτική επιχείρηση προχωρά με επιτυχία και βάσει του σχεδίου, ότι τα τουρκικά στρατεύματα προωθούνται βαθύτερα στη Συρία και ανατολικά του Ευφράτη ποταμού.
Τουλάχιστον 29 αντάρτες, 23 μαχητές των κουρδικών δυνάμεων και 6 αντάρτες προσκείμενοι στην Τουρκία, καθώς και 10 άμαχοι, έχουν σκοτωθεί από την Τετάρτη από τα αεροπορικά πλήγματα και τις βολές του τουρκικού πυροβολικού, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας υποστήριξε από την πλευρά του ότι οι δυνάμεις του έχουν σκοτώσει 228 κούρδους πολιτοφύλακες.
Σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, έξι άμαχοι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους ένα βρέφος από τη Συρία, ενώ πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν όταν κούρδοι αντάρτες έπληξαν με ρουκέτες παραμεθόριες πόλεις όπως η Akcakale.
Η Τουρκία διαμηνύει ότι στόχος της είναι να δημιουργήσει μια «ζώνη ασφαλείας» στα νότια σύνορα της, ότι δεν επιβουλεύεται την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας και ότι μέλημα της είναι σε αυτήν την περιοχή να εγκατασταθούν τα δύο εκατομμύρια των Σύρων προσφύγων που βρίσκονται στο έδαφος της.
Σε αυτό το πλαίσιο κάνει λόγο για μια αναλογική, μετρημένη και υπεύθυνη στρατιωτική επιχείρηση, η οποία «θα στοχοθετήσει μόνο τρομοκράτες και κρησφύγετά τους, καταφύγια, θέσεις, οπλισμένα οχήματα και εξοπλισμό».
Υπό αυτά τα δεδομένα, η Άγκυρα θέλει να καταλάβει τη ζώνη ανάμεσα στη Ras al-Ain και Tal Abyad, πλάτους 120 χιλιομέτρων και βάθους περίπου 30 χιλιομέτρων και να απομακρύνει από αυτή τον κουρδικό πληθυσμό.
 
Image
Θέμα κυρώσεων στην Τουρκία για την εισβολή στη βορειοανατολική Συρία θέτει η Γαλλία

Διαστάσεις λαμβάνει η αντιπαράθεση Τουρκίας – ΕΕ, και ιδιαίτερα της Γαλλίας με αφορμή την τουρκική εισβολή στη βορειοανατολική Συρία.
Ύστερα από τις χθεσινές απειλές του Τούρκου προέδρου, Rejep Tayip Erdogan ότι εάν η ΕΕ χαρακτηρίσει «εισβολή» τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία, θα της στείλει 3,6 εκατομμύρια Σύρους, η Γαλλία θέτει ζήτημα ευρωπαϊκών κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας για την επίθεση της στη Συρία.
Σε δηλώσεις της η υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας, Amelie de Montchalin υποστήριξε ότι προφανώς και βρίσκεται στο τραπέζι το θέμα των ευρωπαϊκών κυρώσεων σε βάρος της Άγκυρας και ότι το θέμα αυτό θα συζητηθεί στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 17 και 18 Οκτωβρίου.
«Δεν θα παραμείνουμε αδρανείς όταν βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια κατάσταση που προκαλεί σοκ σε αμάχους, στις ελεύθερες συριακές δυνάμεις και στη σταθερότητα στην περιοχή» τόνισε η Γαλλίδα υφυπουργός.

Έκτακτη Σύνοδος του Αραβικού Συνδέσμου στις 12/10


Εν τω μεταξύ ο Αραβικός Σύνδεσμος ανακοίνωσε σήμερα ότι συγκαλεί για το Σάββατο 12/10 έκτακτη σύνοδο του οργανισμού για την επίθεση που εξαπέλυσε η Τουρκία κατά των κουρδικών δυνάμεων στη Συρία.
«Κατόπιν αιτήματος της Αιγύπτου, οι άραβες υπουργοί Εξωτερικών θα συνέλθουν στο Κάιρο στις 12 Οκτωβρίου για να συζητήσουν για την τουρκική επίθεση στο συριακό έδαφος» ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου, αναφέροντας ότι η τουρκική επίθεση «παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και συνιστά απαράδεκτη επίθεση κατά της εθνικής κυριαρχίας ενός κράτους μέλους».
 
Image
(πρώτη ενημέρωση Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 09:29)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης