Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: Οι 25 μετοχές της Wall Street που… ικετεύουν για μία συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας

tags :
CNBC: Οι 25 μετοχές της Wall Street που… ικετεύουν για μία συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας
Οι εταιρείες με τη μεγαλύτερη έκθεση στην κινεζική αγορά
Έναν ιδιαίτερα ενδιαφέροντα «κατάλογο» δημιουργεί το αμερικανικό δίκτυο CNBC, καθώς συγκεντρώνει τις αμερικανικές εταιρείες οι οποίες έχουν υψηλή έκθεση στην Κίνα και ως εκ τούτου επιθυμούν διακαώς να υπάρξει εμπορική συμφωνία Πεκίνου και Ουάσιγκτον.
Το γεγονός ότι στις μετοχές αυτές περιλαμβάνονται ορισμένα «βαριά ονόματα» της Wall Street, καθιστά την επίτευξη ή όχι συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών σημαντική και για το σύνολο της αμερικανικής αγοράς και όχι μόνο για τις συγκεκριμένες 25 εταιρείες.
Image
Image
Υπάρχει ο δείκτης China Trade Index στον οποίο περιλαμβάνονται κολοσσοί όπως οι Apple, Nike και Caterpillar αλλά και ορισμένες εταιρείες λιανικών πωλήσεων όπως Best Buy, Kohl’s και Honeywell.
Ο δείκτης αυτός εμφανίζει σήμερα 10/10 άνοδο σχεδόν 2%, μετά τη δήλωση Trump ότι θα συναντηθεί την Παρασκευή 11/10 με τον αντιπρόεδρο της Κίνας και θα συζητήσουν το θέμα του εμπορικού πολέμου μεταξύ των δύο πλευρών.
Image
Ταυτόχρονα η Goldman Sachs εξέτασε εξονυχιστικά τον δείκτη Russell 1000 και δημιούργησε και αυτή με τη σειρά της μία λίστα μετοχών οι οποίες θα εμφανίσουν έντονες διακυμάνσεις ανάλογα με το που θα κατευθυνθούν οι διαπραγματεύσεις ΗΠΑ και Κίνας.
Image
Οι τεχνολογικές εταιρείες κυριαρχούν σε αυτή τη λίστα, αλλά δεν είναι ο μόνος κλάδος που επηρεάζεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης