Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Lamda: Γιατί θέλει να εισάγει τη Lamda Malls στο Χρηματιστήριο Αθηνών - Ποια τα οφέλη

Lamda: Γιατί θέλει να εισάγει τη Lamda Malls στο Χρηματιστήριο Αθηνών - Ποια τα οφέλη
Στο πρώτο εξάμηνο του 2020 η εισαγωγή - Εξετάζεται συνδυασμένη διάθεση μετοχών. Πριν την εισαγωγή θα περιέλθει στην Lamda Malls και το The Mall Athens
Την εισαγωγή της κατά 68,3% θυγατρικής της, Lamda Malls, στο Χρηματιστήριο Αθηνών προανήγγειλε, χθες, η διοίκηση της Lamda Development, δείχνοντας την πρόθεσή της να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη και εκμετάλλευση του project στο Ελληνικό.
Η εισαγωγή της Lamda Malls στο χρηματιστήριο εκτιμάται ότι θα λάβει χώρα εντός του πρώτου εξαμήνου του 2020 και θα διενεργηθεί, πιθανότατα, μέσω συνδυασμένης διάθεσης νέων και υφιστάμενων μετοχών.
Με αυτό τον τρόπο η μεν μητρική Lamda θα εξασφαλίσει επιπλέον ρευστότητα για να χρηματοδοτήσει την επένδυση στο Ελληνικό, η δε Lamda Malls θα αντλήσει κεφάλαια που θα της επιτρέψουν να προχωρήσει στην ανάπτυξη νέων εμπορικών κέντρων.
Πριν την εισαγωγή στο Χ. Α εκτιμάται ότι θα έχουν αντιμετωπισθεί με οριστικό τρόπο και τα πολεοδομικά θέματα του The Mall Athens, ανοίγοντας το δρόμο για να περιέλθει, είτε με μεταβίβαση, είτε με εισφορά σε είδος, υπό την Lamda Malls.
Η Lamda Malls ελέγχει σήμερα, μέσω των κατά 100% θυγατρικών της Lamda Δομή ΑΕ και Πυλαία ΑΕ, τα εμπορικά κέντρα Golden Hall και Mediterranean Cosmos.
Οι επενδύσεις της σε ακίνητα αποτιμήθηκαν στις 30 Ιουνίου στα 500 εκατ. ευρώ, ενώ εμφάνισε, στο α΄ εξάμηνο της χρήσης, καθαρά κέρδη 25,4 εκατ. ευρώ, επηρεασμένα θετικά και από μεταβολές εύλογης αξίας 22 εκατ. ευρώ.
Βασικός μέτοχος της εταιρείας είναι η Lamda με 68,3%, ενώ το υπόλοιπο 31,7% ανήκει στην Varde Partners.  
Με την απόκτηση του The Mall Athens από τη μητρική Lamda η αξία των επενδύσεων σε ακίνητα θα ξεπεράσει τα 900 εκατ. ευρώ, καθιστώντας τη Lamda Malls τη δεύτερη μεγαλύτερη σε ενεργητικό εταιρεία του κλάδου real estate μετά την Prodea ΑΕΕΑΠ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης