Άνοδος στην Wall Street με το ενδιαφέρον στο εμπόριο - Στο +0,58% ο S&P 500

Άνοδος στην Wall Street με το ενδιαφέρον στο εμπόριο - Στο +0,58% ο S&P 500
Το tweet του Donald Trump δημιούργησε προσδοκίες για συμφωνία στο εμπορικό μέτωπο ΗΠΑ-Κίνας
Οι προσδοκίες για τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ και Κίνας που ξεκινούν σήμερα (10/10) βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών στη σημερινή συνεδρίαση στο χρηματιστήριο της Wall Street.
 Ενώ τα πρώτα μηνύματα έκαναν λόγο για χαμηλό πήχη προσδοκιών στις συνομιλίες μεταξύ των διαπραγματευτών των δύο χωρών, ένα tweet του Donald Trump αναπτέρωσε τις ελπίδες των επενδυτών.

«Μεγάλη ημέρα για τις διαπραγματεύσεις με την Κίνα. Εκείνοι θέλουν μια συμφωνία, εγώ όμως;», ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος στο twitter.
Οι ΗΠΑ εμφανίζονται έτοιμες για παραχωρήση στην Huawei και μερική συμφωνία για τη χειραγώγηση των συναλλαγματικών ισοτιμιών.
Η Κίνα επιμένει να μιλά για χαμηλές προσδοκίες όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ για τη μεταξύ τους εμπορική αντιπαράθεση, καθώς εξακολουθεί να εμφανίζεται έκπληκτη και ανήσυχη από την απόφαση των ΗΠΑ να βάλουν σε μαύρη λίστα μια σειρά από κινεζικές εταιρείες.
Συγκεκριμένα ο Dow Jones καταγράφει κέρδη +0,58% στις 26.314 μονάδες.
Ο δείκτης-βαρόμετρο S&P 500 σημειώνει άνοδο +0,58% στις 2.916 μονάδες.
Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινείται ανοδικά στο +0,60% στις 7.951 μονάδες.
Image

Ο Donald Trump μάλιστα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συναντηθεί αύριο, 11/10, με τον Κινέζο αντιπρόεδρο Liu.
Μάλιστα υπάρχουν αναφορές πως οι διαπραγματεύσεις μπορεί να μην διαρκέσουν περισσότερο από μία ημέρα.
Image
Σημειώνεται πως σήμερα Πέμπτη 10/10 και αύριο Παρασκευή 11/10 κορυφαίοι Αμερικάνοι και Κινέζοι αξιωματούχοι αναμένεται να έχουν έναν ακόμα γύρο διαπραγματεύσεων σε μια προσπάθεια να καταλήξουν σε μια κοινά αποδεκτή λύση που θα βάζει τέλος στην 15μηνη και πλέον εμπορική τους διαμάχη.
Σε αυτές τις διαπραγματεύσεις θα συμμετάσχουν ο αντιπρόεδρος της Κίνας, Liu He, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Steven Mnuchin και ο εμπορικός αντιπρόσωπος των  ΗΠΑ, Robert Lighthizer.
Εάν δεν υπάρξει πρόοδος, ο Trump αναμένεται να υλοποιήσει την απειλή του και να αυξήσει το επίπεδο των επιπλέον δασμών που εφαρμόζονται σε εισαγόμενα κινεζικά προϊόντα αξίας 250 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο 30% από το 25% την Τρίτη 15η Οκτωβρίου.

Επιμέρους συμφωνία για τη χειραγώγηση των συναλλαγματικών ισοτιμιών εξετάζουν οι ΗΠΑ - «Παράθυρο» για κάποια προϊόντα της Huawei

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση των ΗΠΑ φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο να κλείσει καταρχήν, επιμέρους συμφωνία για το ζήτημα της χειραγώγησης του νομίσματος με την Κίνα στο πλαίσιο των διμερών διαπραγματεύσεων για το εμπόριο, χάρη στην οποία η αναμενόμενη αύξηση των δασμών σε εισαγόμενα κινεζικά προϊόντα από το 25% στο 30% ίσως να αποφευχθεί, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg, επικαλούμενο πηγές ενημερωμένες για τις συνομιλίες.
Ο Λευκός Οίκος ενδέχεται να καταλήξει στη διευθέτηση για τα νομισματικά ζητήματα με την Κίνα στο πλαίσιο αυτής που η Ουάσινγκτον αποκαλεί πρώτη φάση μιας ευρύτερης συμφωνίας, κατά το οποίο οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν για ζητήματα όπως οι εξαναγκαστικές μεταφορές τεχνολογίας και η προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας.
Παράλληλα, η εφημερίδα The New York Times έγραψε ότι η αμερικάνικη κυβέρνηση σύντομα θα δώσει άδειες σε εταιρείες των ΗΠΑ να προμηθεύουν με αγαθά τα οποία δεν θεωρεί ευαίσθητα την κινεζική εταιρεία-κολοσσό των τηλεπικοινωνιών Huawei.
Η κυβέρνηση Trump έδωσε το πράσινο φως την περασμένη εβδομάδα προκειμένου να αρχίσουν να δίνονται τέτοιες άδειες σε λιγοστές αμερικανικές εταιρείες, κατ’ εξαίρεση των κυρώσεων που επέβαλε στην κινεζική κατασκευάστρια τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού νωρίτερα φέτος, κατά το δημοσίευμα.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS