Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Περιορίστηκε στα 16,2 δισ. ευρώ το εμπορικό πλεόνασμα τον Αύγουστο 2019 - Κατώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία

Γερμανία: Περιορίστηκε στα 16,2 δισ. ευρώ το εμπορικό πλεόνασμα τον Αύγουστο 2019 - Κατώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία
Οι αναλυτές πρόεβλεπαν ότι το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας θα διαμορφωθεί στα 18,8 δισ. ευρώ
Πτώση κατέγραψε το εμπορικό πλεόνσμα της Γερμανίς για τον Αύγουστο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (10/10) στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, τα οποία αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, οι εξαγωγές της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης υποχώρησαν κατά -1,8% σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2019, στα 101,2 δισ. ευρώ, την ίδια στιγμή που η ετήσια πτώση διαμορφώθηκε στο -3,9%.
Παράλληλα, οι εισαγωγές της Γερμανίας κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +0,5% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, στα 85 δισ. ευρώ, ενώ σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2018 καταγράφηκε πτώση της τάξεως του -3,1%.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας να περιοριστεί στα 16,2 δισ. ευρώ, έναντι 21,6 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι το πλεόνασμα θα διαμορφωθεί στα 18,8 δισ. ευρώ.
Σημειώνεται ότι οι αναλυτές προέβλεπαν ότι οι εξαγωγές θα καταγράψουν μηνιαία άνοδο της τάξεως του +0,8%, καθώς και ότι οι εισαγωγές θα υποχωρήσουν κατά -1,6%.
Όπως αναφέρουν τα στοιχεία της Destatis, οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είχαν τη μεγαλύτερη συνεισφορά στο εμπορικό ισοζύγιο της χώρας, καθώς το πλεόνασμα της Γερμανίας διαμορφώθηκε στα 8,3 δισ. ευρώ.
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, ο όγκος εμπορικών συναλλαγών με τις χώρες εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης σημείωσε πτώση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης