Τουρκία: Οι ένοπλες δυνάμεις μας στοχεύουν μόνο μαχητές, όχι τα συμμαχικά στρατεύματα στη Συρία

Τουρκία: Οι ένοπλες δυνάμεις μας στοχεύουν μόνο μαχητές, όχι τα συμμαχικά στρατεύματα στη Συρία
Η τουρκική επιχείρηση στη Συρία με το όνομα «Πηγή Ειρήνης» φροντίζει πολύ να μην προκαλέσει κακό σε συμμαχικά στρατεύματα!
«Η Επιχείρηση Πηγή Ειρήνης όπως ονομάζεται η τουρκική επιχείρηση στην βορειοανατολική Συρία, που εξαπέλυσαν σήμερα οι ένοπλες δυνάμεις της γείτονος χώρας φροντίζουν πολύ να μην προκαλέσουν κακό σε συμμαχικά στρατεύματα, ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.
Το υπουργείο πρόσθεσε ότι η τουρκική επιχείρηση στη βορειοανατολική Συρία στοχεύει να πλήξει μόνο μαχητές και τις βάσεις τους, τα όπλα και τον εξοπλισμό τους.
«Η Επιχείρηση Πηγή Ειρήνης άρχισε στις 16.00 τοπική ώρα σήμερα με στόχο να εγγυηθεί την ασφάλεια των συνόρων μας, να αποτρέψει τη δημιουργία ενός διαδρόμου τρομοκρατίας κατά μήκος του νοτίου συνόρου μας, να εξουδετερώσει τρομοκράτες και τρομοκρατικές οργανώσεις, ανάμεσά τους το Ισλαμικό Κράτος, το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (ΡΚΚ), η Ένωση Κουρδικών Κοινοτήτων (KCK), το Κόμμα Δημοκρατικής Ενότητας (PYD), οι Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) που απειλούν την εθνική μας ασφάλεια, καθώς και να δημιουργήσει τις αναγκαίες συνθήκες για την επιστροφή των εκτοπισμένων Σύρων στα σπίτια τους και στη γη τους», αναφέρει η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας.
Στη ανακοίνωση προστίθεται ότι η επιχείρηση αυτή έχει τον ίδιο σκοπό με αυτόν των προηγούμενων τουρκικών επιχειρήσεων Ασπίδα του Ευφράτη και Κλάδος Ελαίας.
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS