Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΗΕ: Συγκαλείται εκτάκτως, το Συμβούλιο Ασφαλείας αύριο Πέμπτη 10/10 για την τουρκική επιχείρηση στη Συρία

ΟΗΕ: Συγκαλείται εκτάκτως, το Συμβούλιο Ασφαλείας αύριο Πέμπτη 10/10 για την τουρκική επιχείρηση στη Συρία
Κεκλεισμένων των θυρών θα συνεδριάσει αύριο 10/10 εκτάκτως, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ μετά από αίτημα Βρετανίας, Γαλλίας, Γερμανίας, Πολωνίας και Βελγίου
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα συγκληθεί εκτάκτως και κεκλεισμένων των θυρών αύριο Πέμπτη, ανέφεραν διπλωμάτες, έπειτα από την έναρξη της τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης εναντίον κουρδικών δυνάμεων στη βορειοανατολική Συρία.
Η συνάντηση ζητήθηκε από τα πέντε ευρωπαϊκά κράτη-μέλη του Συμβουλίου, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Πολωνία και το Βέλγιο, τόνισαν οι διπλωμάτες.

«Εισβάλαμε!»

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε νωρίτερα σήμερα 9/10 γνωστό, η Τουρκία έστειλε διπλωματική νότα στο προξενείο της Συρίας στην Κωνσταντινούπολη, για να ενημερώσει τη Δαμασκό για την διασυνοριακή επιχείρησή της στη βορειοανατολική Συρία, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Mevlut Cavusoglu, λίγο μετά την έναρξη της στρατιωτικής επίθεσης της Άγκυρας.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Αλγερία, ο Cavusoglu τόνισε ότι η επιχείρηση της Τουρκίας βασίζεται στα δικαιώματά της που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο και πρόσθεσε ότι η 'Αγκυρα είχε ενημερώσει όλους τους αναγκαίους παράγοντες, μεταξύ των οποίων ο ΟΗΕ και το ΝΑΤΟ.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης