Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Βγήκε αντίδραση λόγω διεθνών αγορών και ομολόγων

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Βγήκε αντίδραση λόγω διεθνών αγορών και ομολόγων
ΑΓΟΡΑ: Έστω και με έντοκα για πρώτη φορά η χώρα δανείστηκε χωρίς κόστος. Με αρνητικό επιτόκιο! Πρόκειται σίγουρα για μεγάλη επιτυχία. Φανταστείτε να είχαμε κάνει τόσα χρόνια αυτά που έπρεπε και να είχαμε πετύχει και αυτή τη συγκυρία για τα ομόλογα. Άλλη χώρα θα ήμασταν και να είστε σίγουροι θα πληρώναμε λιγότερους φόρους. Αλλά που…

Το ΧΑ ακολούθησε το καλό κλίμα που επικρατούσε στις ξένες αγορές και κινήθηκε υψηλότερα αλλά χωρίς να περάσει με τζίρο πάνω από τις 835 μονάδες. Οι συναλλαγές ήταν χαμηλές. Στο επίκεντρο οι τράπεζες αλλά και βαριά χαρτιά που είχαν πιεστεί όπως Viohalco, ΔΕΗ και ΟΛΠ. Καλή εικόνα και από Jumbo.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Από την πληροφόρηση που έχουμε, διαψεύδονται οι φήμες ότι η νέα διοίκηση υπό τους αδελφούς Καλλιτσάντση πουλάνε μετοχές λόγω δανείων. Θεωρούμε άλλωστε πως αν πούλαγαν θα έπρεπε να το ανακοινώσουν. Αυτό που δεν ξέρουμε είναι τι κάνει η πλευρά Μπόμπολα.

Επίσης διαψεύδονται κάποιες άλλες φήμες που απέδιδαν την πτώση της μετοχής σε επικείμενη αύξηση κεφαλαίου. Αναφορικά με λεγόμενες «μαύρες τρύπες» στην κατασκευαστική δραστηριότητα λάβαμε την απάντηση που είχε ήδη δοθεί και στην τηλεδιάσκεψη. Δηλαδή, ό,τι βρίσκει η διοίκηση το ανακοινώνει.

Έχουμε ξαναγράψει πως δεν υιοθετούσαμε την αισιοδοξία κάποιων αναλυτών για την πορεία του κατασκευαστικού κλάδου και είχαμε πει πως υπάρχουν ακόμα κίνδυνοι. Όμως πήραμε τη διαβεβαίωση ότι προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι άλλο.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ (ΙΙ): Η πίεση στη μετοχή αποδίδεται σε πωλήσεις κάποιων funds, ενώ δεν αποκλείεται να είναι κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Θεωρούμε την εισηγμένη πως μπορεί να παίξει ένα από τα λίγα καλά turnaround stories στο ΧΑ, αλλά θέλει υπομονή.

Η πρόσφατη υποχώρηση ειδικά αν συνεχιστεί προς τη στήριξη των 1,50-1,55 ευρώ ίσως αποτελέσει επενδυτική ευκαιρία. Από τότε που εντοπίσαμε τις μεγάλες πωλήσεις στη μετοχή ο όγκος ξεπερνά τα 16 εκατ. μετοχές με το σύνολο να είναι 214 εκατ. τεμάχια. Σημειώνουμε πως μετά από μέρες είδαμε ζήτηση που να μην την καλύπτουν με ευκολία οι πωλητές. Στα 1,68 ευρώ με άνοδο 1,20%, όγκο 353 χιλ. τεμάχια και με αγοραστές στο κλείσιμο.

ΟΛΠ: Βγήκαν μεγάλες πωλήσεις οι οποίες πήγαν τη μετοχή μέχρι και τα 21,90 ευρώ. Απορροφήθηκαν πάντως και η μετοχή έκλεισε σε υψηλά ημέρας και στα 23,20 ευρώ με άνοδο 4,04%. Ο όγκος στις 36 χιλ. τεμάχια που δεν τον λες και μικρό για τη συγκεκριμένη.

ΠΩΛΗΣΕΙΣ: Προσέξτε γιατί ακούμε πως κάποιες από τις πωλήσεις που βγαίνουν έρχονται από συγκεκριμένη χρηματιστηριακή, στην οποία υπήρχαν πελάτες που είχαν συμμετοχή στο fund που σόρταρε τις τράπεζες και χρεοκόπησε. Έτσι εξηγείται η πορεία συγκεκριμένων μετοχών.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Αρκετά έχουν «στραγγίξει» και δεν βλέπουμε όγκους συναλλαγών και πρόθυμους πωλητές. Οι αγοραστές επίσης τηρούν στάση αναμονής, αλλά πλέον φαίνεται πως το ελέγχουν το παιχνίδι. Εκτός και αν τους τα χαλάσει το κλίμα στο εξωτερικό.

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Εκεί που έκανε δεκάδες χιλιάδες κομμάτια σήμερα έκανε μόνο 2 χιλ. τεμάχια.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Με μόλις 4.679 τεμάχια έκλεισε στα 2,27 ευρώ και στο +2,71%. Αποτίμηση 92,3 εκατ. ευρώ.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Έκανε δυνατή υποχώρηση λόγω αποτελεσμάτων και σειράς δημοσιευμάτων που προσπαθούσαν να κάνουν άστοχες συγκρίσεις. Η αποτίμηση των 34,5 εκατ. ευρώ θέλει καλή πορεία στο τρίτο τρίμηνο. Στα 1,18 ευρώ και στο +4,42% με όγκο κάτω από 5 χιλ. τεμάχια.

ΟΙΚΟΣ ΣΠΥΡΟΥ: Με βάση τα κέρδη εξαμήνου η μετοχή είναι τσάμπα. Υπάρχει βελτίωση σε όλες τις γραμμές. Βέβαια θέλουμε καλύτερες ταμειακές ροές προκειμένου να δούμε μία απομόχλευση, αλλά πάει καλύτερα από πέρυσι και η διοίκηση αισιοδοξεί. Στο +9,91% και στα 0,2440 ευρώ με όγκο 11 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση περίπου 7 εκατ. ευρώ.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Συνεχίζεται η διολίσθηση αλλά πατάει σε καλή στήριξη. Η αποτίμηση βέβαια σε σύγκριση με τα κέρδη δείχνει ακόμα «γεμάτη» εκτός και αν το δεύτερο εξάμηνο μας εκπλήξει ευχάριστα.

MLS: Στα 2,92 ευρώ με απώλειες 4,26% και όγκο 109 χιλ. τεμάχια. Η αποτίμηση στα 36,2 εκατ. ευρώ.

ΑΔΜΗΕ: Λίγο το καλό κλίμα, λίγο η στήριξη κάτι έκανε σήμερα η μετοχή αλλά όχι και πολλά. Στα 2,06 ευρώ με χαμηλό όγκο 88 χιλ. τεμάχια.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Μεγάλη εντολή πώλησης είχε βγει στα 1,40 ευρώ. Έμειναν ανεκτέλεστα 23 χιλ. τεμάχια και ο συνολικός όγκος ήταν 37 χιλ. τεμάχια.

ΕΚΤΕΡ: Υπάρχουν κάποιες εξελίξεις στο θέμα της Πάρου οι οποίες δεν είναι θετικές και η μετοχή προφανώς πιέζεται πλέον και γι΄αυτό το λόγο. Στα 1,2550 ευρώ και στο -4,92% με όγκο 109 χιλ. τεμάχια. Σε νέα στήριξη πατάει η μετοχή, αλλά χρειάζεται προσοχή.

ΚΛΜ: «Τάπα» στα 0,80 ευρώ για να μην πάει πιο πάνω η μετοχή. Εκεί έκλεισε με τους πωλητές στο κλείσιμο να αφήνουν 14 χιλ. τεμάχια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com  
www.bankingnews.gr  


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης