Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Rouhani (Ιράν): Η Τουρκία πρέπει να ενεργήσει με περισσότερη υπομονή και να αποφύγει τη στρατιωτική δράση στη Συρία

Rouhani (Ιράν): Η Τουρκία πρέπει να ενεργήσει με περισσότερη υπομονή και να αποφύγει τη στρατιωτική δράση στη Συρία
Ο Ιρανός πρόεδρος κάλεσε την Τουρκία να αναθεωρήσει την απόφασή της για τη Συρία
Έκκληση προς την Τουρκία να επιδείξει αυτοσυγκράτηση και να αποφύγει τη στρατιωτική δράση στη Βόρεια Συρία απηύθυνε σήμερα (9/10) ο πρόεδρος του Ιράν, Hassan Rouhani, καλώντας την Άγκυρα να αναθεωρήσει την απόφαση που έχει λάβει.
Συγκεκριμένα, ο κ. Rouhani ανέφερε ότι «έχουμε δηλώσει ανοιχτά ότι η μόνη λύση για την ασφάλεια στη Νότια Τουρκία και τη Βόρεια Συρία είναι η παρουσία του συριακού στρατού», ενώ πρόσθεσε ότι «καλούμε τη φιλική και αδελφική μας γείτονα Τουρκία να ενεργήσει με περισσότερη υπομονή και αυτοσυγκράτηση και να αναθεωρήσει την απόφασή της και την πορεία που έχει επιλέξει».
«Η Τουρκία ανησυχεία δικαιμωατικά για τα νότια σύνορά της», επεσήμανε ο Ιρανός πρόεδρος, τονίζοντας παράλληλα ότι «πιστεύουμε πως η σωστή πορεία πρέπει να υιοθετηθεί για την εξάλειψη αυτών των ανησυχιών».
Παράλληλα, ο κ. Rouhani ανέφερε ότι «τα αμερικανικά στρατεύματα πρέπει να εγκαταλείψουν την περιοχή», καθώς και ότι οι Κούρδοι που βρίσκονται στη Συρία «πρέπει να υποστηρίξουν τον συριακό στρατό».
Σημειώνεται ότι το Ιράν έχει ζητήσει επανειλημμένα από την Τουρκία να σεβαστεί την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας, ενώ έχει αναφέρει πως όλες οι ξένες στρατιωτικές δυνάμεις οι οποίες έχουν «παράνομη παρουσία» στη χώρα πρέπει να την εγκαταλείψουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης