Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χρηστίδης (ΚΙΝΑΛ): Θέλουμε να είμαστε η πρώτη δύναμη της νέας εποχής – Εξεταστική από την πρώτη ημέρα του ευρώ

Χρηστίδης (ΚΙΝΑΛ): Θέλουμε να είμαστε η πρώτη δύναμη της νέας εποχής – Εξεταστική από την πρώτη ημέρα του ευρώ
Δεν βγαίνει η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας για το μεταναστευτικό υποστήριξε ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ
Την θέση ότι το Κίνημα Αλλαγής θέλει να είναι η πρώτη δύναμη της νέας εποχής διατύπωσε ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Π. Χρηστίδης, ο οποίος επανέλαβε το μόνιμο αίτημα του κόμματος για τη διενέργεια εξεταστικής από την πρώτη ημέρα που μπήκε η Ελλάδα στο ευρώ προκειμένου να διαπιστωθεί ποιος φέρει την ευθύνη για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα.
«Έχουμε ανοίξει τον δρόμο για τη συνδιάσκεψη που θα γίνει στο τέλος του Νοέμβρη, είμαστε σε μια διαρκή διαδικασία και κάθε μέρα πηγαίνουμε από τον έναν νομό στον άλλο, ακριβώς για να ανοίξει η συζήτηση και να κατατεθούν προτάσεις.
Καταλαβαίνουμε ότι το ΠΑΣΟΚ και το ΚΙΝΑΛ μπήκε σε μια διελκυστίνδα ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ και πολλές φορές τραβήχτηκε είτε από τη μία, είτε από την άλλη πλευρά με τρόπο ο οποίος δεν ήταν δίκαιος.
Τώρα που υπάρχει χώρος και χρόνος, εμείς θέλουμε να αυτοπροσδιοριστούμε πολιτικά, να καταθέσουμε όλες τις προτάσεις μας, να δείξουμε με ποιους θέλουμε να είμαστε και να κάνουμε τις αλλαγές αυτές, τις οποίες κρίνουμε ότι έχει ανάγκες ο τόπος και οι πολίτες.
Έχουμε μια κοινοβουλευτική ομάδα που είναι δραστήρια.
Χάσαμε και μερικούς, προσπαθούμε να τους έχουμε κοντά μας με διαφορετικούς ρόλους και το πετυχαίνουμε ως τώρα.
Το κρίσιμο είναι ότι όλοι στην κοινοβουλευτική ομάδα, παλιοί και νέοι, είναι αποφασισμένοι να σηματοδοτήσουν την κατεύθυνση την προοδευτική στον τόπο» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha ο κ.Χρηστίδης.
«Είμαστε ΠΑΣΟΚ και ΚΙΝΑΛ, εμείς ξεκινήσαμε ως ΠΑΣΟΚ και εξελισσόμαστε με την ψήφο πάνω από 200.000 πολιτών.
Είναι θέμα πολιτικής πρωτοβουλίας, εμείς θέλουμε να είμαστε η πρώτη δύναμη της νέας εποχής.
Αυτό είναι κάτι που μας κάνει να κρατάμε την πλούσια παρακαταθήκη του ΠΑΣΟΚ, τις τεράστιες αλλαγές που έκανε και τα πρόσωπα που έχουν πληγώσει τον ελληνικό λαό πρέπει να μένουν πάντα στο περιθώριο.
Από εκεί και πέρα πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε στο αύριο και αυτό θα κρίνει τις πολιτικές δυνάμεις» τόνισε ο κ.Χρηστίδης, ο οποίος αναφέρθηκε και στο ότι το ΚΙΝΑΛ στέκεται πολύ στην κριτική του για τη διακυβέρνηση Καραμανλή.
«Όταν περπατάς στο σήμερα και στο αύριο, πρέπει να ξέρεις τι έκανες στο χθες.
Πρέπει να γνωρίζουν τα 17χρονα και 18χρονα τι συνέβη στη χώρα.
Βλέπουμε μια κρίση που εξελίσσεται στη χώρα και οφείλουμε να δούμε τι οδήγησε σε αυτήν και τι πρέπει να κάνουμε για να μην ξαναγίνει.
Πρέπει να υπάρξει εξεταστική επιτροπή από την πρώτη μέρα του ευρώ και μετά να δείξει ποιοι είναι αυτοί που γιγάντωσαν τα προβλήματα» υποστήριξε ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ.
Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό, είπε ότι «δεν βγαίνει η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας».
«Εμείς λέμε καθαρά ότι θέλει αλλαγή και τροποποίηση.
Δεν μπορεί να προβλέπει την απευθείας χρηματοδότηση της Τουρκίας, όσο εκείνη δεν πληροί συγκεκριμένες ασφαλιστικές δικλείδες, οι οποίες ελέγχουν τις μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές» υπογράμμισε ο κ.Χρηστίδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης