Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kashkari (Fed): Είναι δύσκολο να υπολογίσουμε τον αντίκτυπο των εμπορικών πολέμων στην αμερικανική οικονομία

Kashkari (Fed): Είναι δύσκολο να υπολογίσουμε τον αντίκτυπο των εμπορικών πολέμων στην αμερικανική οικονομία
Ο πρόεδρος της Minneapolis Fed δήλωσε ότι υπάρχουν πολλοί τρόπου με τους οποίους οι εμπορικοί πόλεμοι μπορούν να επηρεάσουν την αμερικανική οικονομία
Τη θέση ότι η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα δυσκολεύεται να υπολογίσει τις επιπτώσεις των εμπορικών πολέμων στην οικονομία των ΗΠΑ, διατύπωσε σήμερα (9/10) ο πρόεδρος της Minneapolis Fed, Neel Kashkari, διευκρινίζοντας ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορεί να επηρεαστεί η οικονομία.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια ομιλίας του, ο κ. Kashkari δήλωσε ότι «οι εικασίες σας είναι σχεδόν τόσο καλές όσο και η δική μου», θέλοντας να δείξει ότι κανείς δεν είναι σε θέση να υπολογίσει τον πλήρη αντίκτυπο των εμπορικών πολέμων.
«Οι εμπορικοί πόλεμοι θα μπορούσαν να επιβραδύνουν την οικονομία όχι μόνο μέσω των δασμών, αλλά και οδηγώντας τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά στο να περιορίσουν τις δαπάνες τους λόγω ανησυχιών», τόνισε ο κ. Kashkari, προσθέτοντας ότι, «είναι σχεδόν αδύνατο να υπολογιστούν τα αποτελέσματα».
Παράλληλα, ο πρόεδρος της Minneapolis Fed επεσήμανε ότι σε περίπτωση ύφεσης, η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής της τράπεζας θα αποφάσιζε πρώτα να μειώσει τα επιτόκια στο 0% και μετά να προχωρήσει σε κάποιο πρόγραμμα ποσοστικής χαλάρωσης.
«Εάν υπάρηει μία ύφεση, το πρώτο πράγμα που θα έκανε η Fed θα ήταν να μειώσει τα επιτόκια στο 0 και τότε να πραγματοποιήσει ποσοτική χαλάρωση», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του κ. Kashkari, ο οποίος πρόσθεσε ότι «η ποσοτική χαλάρωση θεωρείται πλέον από τη Fed ένα εργαλείο στο σύνολο των εργαλείων της».
Ο πρόεδρος της Minneapolis Fed τόνισε ότι είναι υπέρ των χαμηλότερων επιτοκίων, χωρίς ωστόσο να υποδεικνύει πόσο χαμηλά πρέπει να βρεθούν τα επιτόκια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης