Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χαρίτσης (ΣΥΡΙΖΑ): Μέσω της προανακριτικής για τον Παπαγγελόπουλο, η ΝΔ προσπαθεί να λύσει τα εσωκομματικά της

Χαρίτσης (ΣΥΡΙΖΑ): Μέσω της προανακριτικής για τον Παπαγγελόπουλο, η ΝΔ προσπαθεί να λύσει τα εσωκομματικά της
Η κυβέρνηση υπεκφεύγει από το πραγματικό σκάνδαλο της Novartis υποστήριξε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ
Την θέση ότι μέσω της σύστασης προανακριτικής επιτροπής για τον τέως υπουργό Δικαιοσύνης, Δ. Παπαγγελόπουλο για την υπόθεση της Novartis, η ΝΔ προσπαθεί να λύσει τα εσωκομματικά της προβλήματα διατύπωσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Χαρίτσης.
Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του Alpha ο κ.Χαρίτσης επιτέθηκε κατά της ΝΔ για την επιλογή της οι υπουργοί να μη δώσουν το παρών στα  υπουργικά έδρανα.
«Αυτό που λέμε είναι κάτι το οποίο εννοούμε και αυτό αποδείχθηκε χθες για το ποιος αυτά που λέει τα πιστεύει και τα εννοεί και ποιος υπεκφεύγει και απουσιάζει.
Αυτό που ζήσαμε χθες είναι μια πρωτόγνωρη εικόνα για τα κοινοβουλευτικά χρονικά.
Είναι η πρώτη φορά που είδαμε σε μια τόσο πολύ σημαντική διαδικασία, τη συγκρότηση ουσιαστικά μιας προανακριτικής επιτροπής για την παραπομπή σε ειδικό δικαστήριο, ενός πρώην υπουργού, με πέντε κακουργήματα στο κατηγορητήριο και είδαμε όλα τα υπουργικά έδρανα άδεια.
Αυτό δεν είναι τιμή για την κυβέρνηση, είναι μια εικόνα που θα την ακολουθεί σε όλη της τη θητεία.
Οι υπουργοί ήρθαν τα μεσάνυχτα για την ψηφοφορία.
Η κυβέρνηση υπεκφεύγει από τα πραγματικό σκάνδαλο» είπε ο κ.Χαρίτσης, ο οποίος έκανε λόγο για σκάνδαλο σε εξέλιξη.
«Τη στιγμή λοιπόν που έχουμε τη διερεύνησή του, η κυβέρνηση προσπαθεί να αποπροσανατολίσει, να δημιουργήσει μια εικόνα σκευωρίας και το πάει ακόμα παραπέρα, στήνοντας μια προανακριτική επιτροπή για έναν πρώην υπουργό.
Και μάλιστα, όλο αυτό το κάνει χωρίς να έρθει στη Βουλή και να υπερασπιστεί τη γραμμή της.
Δεν μπορεί για ένα μείζον ζήτημα να υπεκφεύγουν ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί.
Η κυβέρνηση δεν έχει το πολιτικό θάρρος και το απέδειξε όταν προσπάθησε μέσω της προανακριτικής να λύσει εσωκομματικά της προβλήματα» υποστήριξε ο κ.Χαρίτσης.
Ερωτηθείς για τους 10 πολιτικούς που «κρεμάστηκαν στα μανταλάκια» και αν ενέχονται σε αδικήματα ο κ.Χαρίτσης είπε ότι «δεν είμαι δικαστής και δεν γνωρίζω, γι αυτό υπάρχει δικαιοσύνη».
«Εγώ θυμάμαι τον Μητσοτάκη να λέει όταν ήταν στην αντιπολίτευση ότι κανένας δεν είναι εκ του προοιμίου αθώος και τώρα μιλούν για σκευωρία.
Ακόμα και έτσι δεν έχουν το θάρρος να εμφανιστούν στη Βουλή γιατί ούτε η ίδια η κυβέρνηση δεν πιστεύει ότι υπάρχει σκευωρία.
Ο πολίτης πρέπει να κατανοήσει ότι μπροστά μας έχουμε ένα τεράστιο σκάνδαλο που στοίχισε δισεκατομμύρια στα ταμεία της Ελλάδας.
Είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση νιώθει άβολα να συζητήσει επί του πραγματικού σκανδάλου και θέλει να αποπροσανατολίσει» υποστήριξε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης