Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δένδιας (ΥΠΕΞ): Δεν θα αφήσουμε τα παιχνίδια των Τούρκων να παίζονται στην πλάτη μας – Παίζουμε στη διεθνή σκακιέρα

Δένδιας (ΥΠΕΞ): Δεν θα αφήσουμε τα παιχνίδια των Τούρκων να παίζονται στην πλάτη μας – Παίζουμε στη διεθνή σκακιέρα
Είναι ανοησία να γυρίσουμε στο επίπεδο των κανονιοφόρων του 19ου αιώνα υποστήριξε ο Έλληνας ΥΠΕΞ
Την θέση ότι η Ελλάδα δεν θα αφήσει να παίζονται τα παιχνίδια των Τούρκων στην πλάτη της διατύπωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Ν. Δένδιας, ο οποίος αναφερόμενος στις τουρκικές προκλήσεις στην ανατολική Μεσόγειο χαρακτήρισε απόλυτη ανοησία την επιστροφή της πολιτικής στο επίπεδο των κανονιοφόρων του 19ου αιώνα.
«Εμείς παίζουμε στην σκακιέρα του διεθνούς δικαίου.
Είναι απόλυτη ανοησία να γυρίσουμε στο επίπεδο των κανονιοφόρων του 19ου αιώνα» είπε μιλώντας στο Θέμα Fm ο κ.Δένδιας, ο οποίος αναφέρθηκε και στις αυξημένες μεταναστευτικές ροές.
«Παρότι η Τουρκία προσπαθεί να μας πείσει ότι είναι αποτέλεσμα παραγόντων εκτός του ελέγχου της επιτρέψτε μου να διατηρήσω μια μικρή αμφιβολία.
Εμείς θέλουμε και έχουμε ξεκάθαρη θέση:
Η Τουρκία σηκώνει ένα βάρος.
Οι άνθρωποι αυτοί που βρίσκονται στην Τουρκία δικαιούνται τη βοήθειά μας, όχι, όμως, να προσπαθεί η Τουρκία να εκβιάσει την ΕΕ με το μεταναστευτικό.
Ετοιμάζουμε πολιτική που να επιτρέπει τον απόλυτο έλεγχο των συνόρων με απόλυτο σεβασμό στις διεθνείς συνθήκες.
Δεν θα αφήσουμε τα παιχνίδια των Τούρκων να παίζονται στην πλάτη μας» υπογράμμισε ο κ.Δένδιας.
Ερωτηθείς για την πρόσφατη επίσκεψη του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Mike Pompeo και τις δηλώσεις του για τις παράνομες γεωτρήσεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, ο κ.Δένδιας είπε ότι «ουδέποτε από το 1974 μέχρι σήμερα δεν είχε γίνει αναφορά από Αμερικανό ΥΠΕΞ στην τουρκική προκλητικότητα, που ήρθε στην Ελλάδα, υπέγραψε συμφωνία και δεν πήγε στην Άγκυρα».
«Ελέχθησαν καθαρά και σταράτα πράγματα από τον Pompeo, δεν έχω κανένα λόγο να αμφισβητώ ότι όσα μας είπε δεν θα τηρηθούν προς εμάς» ανέφερε ο κ.Δένδιας, ο οποίος σχετικά με το Κυπριακό, υποστήριξε ότι υπάρχει μια έντονη δραστηριότητα από τον ΟΗΕ, αν και δεν βοηθά η Τουρκία με τις τελευταίες κινήσεις της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης