Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με διαθέσεις συσσώρευσης και χωρίς πρωταγωνιστές

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με διαθέσεις συσσώρευσης και χωρίς πρωταγωνιστές
ΑΓΟΡΑ: Οι ευρωπαϊκές αγορές άνοιξαν ήπια ανοδικά και η δική μας με τάσεις συσσώρευσης και κινείται με χαμηλό τζίρο γύρω από το χθεσινό κλείσιμο. Πλησιάζουμε στηρίξεις οι οποίες είναι σημαντικές. Πολλές αποτιμήσεις έχουν βελτιωθεί και ίσως τραβήξουν επενδυτικά βλέμματα.

Από την άλλη το βλέμμα είναι στραμμένο στις αγορές του εξωτερικού καθώς οι ανησυχίες παραμένουν. Από εκεί πηγάζει και η βασική ανησυχία των επενδυτών. Φοβούνται δηλαδή μη γυρίσουν κι άλλο τα ξένα και διασπαστούν οι στηρίξεις. Αν γίνει αυτό οι αποτιμήσεις θα πιεστούν περαιτέρω.

Παρατηρούμε πάντως σε πολλές μετοχές από εκείνες που έχουμε στις επιλογές μας λόγω καλών θεμελιωδών μεγεθών πως δεν βγαίνουν ιδιαίτεροι πωλητές. Το ίδιο παρατηρούμε και σε μετοχές που μπορεί να μην έχουν ισχυρά θεμελιώδη αλλά έχουν κάποια στόρι και για να το πούμε απλά είναι και μαζεμένες.

ΤΖΙΡΟΣ: Μετά από 10 λεπτά συνεδρίασης και ήταν χαμηλότερος από 800 χιλ. ευρώ. Όπως καταλαβαίνετε με τέτοιες συναλλαγές δεν μπορούμε να πούμε και πολλά.

ΕΜΠΟΡΕΥΣΙΜΟΤΗΤΑ: Σε πολλές μετοχές απουσιάζουν οι επενδυτές και ειδικά στα μικρομεσαία μία «βιαστική» πώληση ή αγορά μπορεί να μεταβάλει την τιμή της μετοχής σημαντικά

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Εντολή πώλησης 6 χιλ. τεμαχίων στα 1,80 ευρώ στην προσυνεδρίαση, θα μπορούσε να ανοίξει εκεί τη μετοχή δηλαδή στο -18%, αλλά μπήκε ανοικτή εντολή αγοράς 15 χιλ. τεμαχίων που έδινε άνοιγμα στα 2,57 ευρώ. Ακυρώθηκε όμως η τελευταία για να μπει στο +27% και στα 2,80 ευρώ εντολή 15 χιλ. τεμαχίων για αγορά, η οποία έδινε άνοιγμα στα 2,65 ευρώ. Ακυρώθηκε μετά η εντολή πώλησης και στη συνέχεια και αυτή της αγοράς.

Αυτό από τη μία δείχνει την απουσία επενδυτών και άρα εμπορευσιμότητας και από την άλλη τις «μάχες» που έχουμε αναφέρει εδώ και εβδομάδες που λαμβάνουν χώρα στη μετοχή.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ (απάντηση): Δε θα θέλαμε να ισχύει αυτή η πληροφορία που έχετε και δεν θα την αναδημοσιεύσουμε. Επίσης υπάρχουν κάποιες «δικλείδες» που μας κάνουν να θεωρούμε πως δεν ισχύουν. Ότι κάποιοι μεγάλοι βγαίνουν είναι ξεκάθαρο. Η μετοχή εξακολουθεί να έχει τον πωλητή που δίνει όσα θέλουν σε όποια τιμή θέλουν οι αγοραστές. Γι΄αυτό θέλει προσοχή και πιστεύουμε πως λίγο χαμηλότερα η στήριξη πρέπει να την κρατήσει.

MLS: Χωρίς να κρίνουμε αν η μετοχή είναι φθηνή ή ακριβή θα πούμε πως ο βασικός μέτοχος μόλις είδε την απότομη πτώση της μετοχής μπήκε και αγόραζε μετοχές, ενώ και η εταιρεία ενημέρωσε το επενδυτικό κοινό άμεσα. Αυτό δεν το παρατηρούμε σε πολλές εταιρείες.

ΙΑΣΩ: Ξεκίνησε με σημαντική άνοδο και με μεγάλο όγκο. Έκανε 100 χιλ. τεμάχια σε μερικά δευτερόλεπτα και πήγε στα 1,4560 ευρώ και στο +5,20%. Η αποτίμηση στα 177 εκατ. ευρώ.

ΑΔΜΗΕ: Πλησιάζει και πάλι τα 2 ευρώ. Είναι σε καλή στήριξη αν και στο πρόσφατο παρελθόν μας έχει δώσει και τιμές κοντά στο 1,90 ευρώ. Η μετοχή είναι φθηνή αλλά φαίνεται πως κάτι προβληματίζει τους επενδυτές.

FTSE 25: Χαμηλός όγκος και μικρή κίνηση γύρω από τα χθεσινά επίπεδα για το σύνολο σχεδόν των εταιρειών που απαρτίζουν το δείκτη.

ΕΥΔΑΠ: Έχει γυρίσει από τα 8,30 ευρώ περίπου στα 7,50 ευρώ. Υπάρχουν στηρίξεις εκεί γύρω και δε θα θέλαμε να διασπαστούν γιατί μετά χαλάει το γράφημα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης