Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος για τον χρυσό με την προσοχή σε εμπόριο και Brexit - Στο +0,62% και τα 1.513,15 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Άνοδος για τον χρυσό με την προσοχή σε εμπόριο και Brexit - Στο +0,62% και τα 1.513,15 δολ. ανά ουγγιά
Οι επενδυτές αναμένουν τον νέο γύρο εμπορικών διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα
Ανοδικά κινήθηκε σήμερα Τετάρτη (9/10) ο χρυσός, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν προσεκτικά τις εξελίξεις που αφορούν τόσο τις εμπορικές συνομιλίες ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα, όσο και την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Συγκεκριμένα, η τιμή συμβολαίου για τον χρυσό παραδόσεως Δεκεμβρίου 2019 είχε άνοδο της τάξεως του +0,62% στα 1.513,15 δολ. ανά ουγγιά, με το πολύτιμο μέταλλο να παραμένει εδραιωμένο πάνω από τη ζώνη των 1.500 δολαρίων.
Image
Όπως ανέφερε χθές (8/10) η South China Morning Post, η κινεζική πλευρά επιχειρεί να υποβαθμίσει τις προσδοκίες ενόψει της συνάντησης με τις ΗΠΑ, καθώς και ότι η αντιπροσωπεία του Πεκίνου ενδέχεται να μεταβεί στην Ουάσιγκτον μία μέρα νωρίτερα απ' ό,τι είχε ανακοινωθεί αρχικά.
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο «απάντησης» στις κυρώσεις που έχουν επιβάλλει οι ΗΠΑ κατά της Κίνας, ο εκπρόσωπος του Υπουργείο Εξωτερικών Geng Shuang κάλεσε τους δημοσιογράφουν να «παραμείνουν συντονισμένοι», ενώ απέρριψε τις κατηγορίες ότι το Πεκίνο παραβιάζει ανθρώπινα δικαιώματα στη δυτική περιοχή Σιντσιάνγκ.
Όσον αφορά το Brexit, δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η καγκελάριος της Γερμανίας, Angela Merkel, δήλωσε στον Βρετανό πρωθυπουργό, Boris Johnson, ότι η Βόρεια Ιρλανδία πρέπει να παραμείνει μέλος της τελωνειακής ένωσης σε οποιαδήποτε συμφωνία, γεγονός που σύμφωνα με τον δεύτερο έχει ανοίξει τον δρόμο για ένα Brexit χωρίς συμφωνία.
Άνοδο +0,71% σημείωσε ο άργυρος στα 17,8 δολάρια η ουγγιά.
Στο +0,88% τα κέρδη για την πλατίνα και στο +0,26% για το παλλάδιο, με κλείσιμο στα 897,90 και 1.655 δολάρια η ουγγιά αντίστοιχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης