Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σταϊκούρας για 10ετές ομόλογο: Ιδιαίτερα ποιοτική, η έκδοση - Η Ελλάδα ενισχύει την αξιοπιστία της απέναντι στις διεθνείς αγορές

Σταϊκούρας για 10ετές ομόλογο: Ιδιαίτερα ποιοτική, η έκδοση - Η Ελλάδα ενισχύει την αξιοπιστία της απέναντι στις διεθνείς αγορές
Ικανοποίηση στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για την επανέκδοση του 10ετούς ομολόγου 
Για «εξαιρετικά ποιοτική έκδοση» κάνει λόγο ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, αναφερόμενος στη σημερινή (8/10/2019) επανέκδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου.
«Η οικονομία της χώρας κάνει σήμερα, με επιτυχία, ένα ακόμη βήμα σύμφωνα με το σχέδιό μας» δήλωσε ο κ. Σταϊκούρας τονίζοντας ότι η Ελλάδα, επί κυβέρνησης ΝΔ, βγήκε επιτυχώς στις αγορές.
Ο ίδιος αναφέρθηκε στα στοιχεία της έκδοσης εστιάζοντας στην άντληση 1,5 δισ. ευρώ από τις διεθνείς αγορές με επιτόκιο 1,5%, ενώ υπενθυμίζει ότι το επιτόκιο της προηγούμενης έκδοσης 10ετούς ομολόγου, στις 12 Μαρτίου 2019, ήταν στο 3,9%.
Ως στοιχεία επιτυχίας -κατά τον κ. Σταϊκούρα- χαρακτηρίζονται «η μεγάλη ζήτηση, η σημαντικά πλεονάζουσα κάλυψη και η διασπορά των επενδυτών.
Όλα τα ανωτέρω καταδεικνύουν ότι πρόκειται για μία εξαιρετικά ποιοτική έκδοση».
Τέλος, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι «η επιτυχής αυτή κίνηση αποδεικνύει ότι η χώρα, με σχέδιο και αποφασιστικότητα, ενισχύει την αξιοπιστία της απέναντι στις διεθνείς αγορές και δημιουργεί, βήμα – βήμα, τις προϋποθέσεις για την επιστροφή της στην πλήρη κανονικότητα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης