Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στους James Peebles, Michel Mayor και Didier Queloz το Νόμπελ Φυσικής 2019

tags :
Στους James Peebles, Michel Mayor και Didier Queloz το Νόμπελ Φυσικής 2019
Ο Αμερικανός James Peebles βραβεύτηκε από τη Σουηδική Ακαδημία για «τις θεωρητικές ανακαλύψεις του στη φυσική κοσμολογία»
Σε τρεις επιστήμονες από τις ΗΠΑ και την Ελβετία απονεμήθηκε το φετινό Νόμπελ Φυσικής.
Πρόκειται για τους James Peebles, Michel Mayor και Didier Queloz.
Ο Αμερικανός James Peebles βραβεύτηκε από τη Σουηδική Ακαδημία για «τις θεωρητικές ανακαλύψεις του στη φυσική κοσμολογία».

Image
Tο Νόμπελ μοιράστηκαν επίσης οι Ελβετοί επιστήμονες Michel Mayor και Didier Queloz για την ανακάλυψη ενός εξωπλανήτη σε ένα άστρο της ίδιας κατηγορίας με το δικό μας ηλιακό σύστημα».

Image

Από τη μία, οι θεωρητικές αποκαλύψεις του James Peebles συμβάλλουν στην κατανόηση του πώς εξελίχθηκε το διάστημα μετά το Μπιγκ Μπάνγκ, ενώ οι Michel Mayor και Didier Queloz εξερεύνησαν τις γειτονικές στη Γη περιοχές του διαστήματος σε μια προσπάθεια να ανακαλύψουν άγνωστους, μέχρι σήμερα, πλανήτες και πράγματι ανακάλυψαν έναν εξωπλανήτη που κινείται σε τροχιά γύρω από ένα αστέρι ηλιακού τύπου.
Η Σουηδική Βασιλική Ακαδημία Επιστημών δήλωσε ότι οι φετινοί νικητές άλλαξαν τον τρόπο με τον οποίο σκεφτόμαστε για το σύμπαν και πως οι ανακαλύψεις τους αλλάζουν οριστικά τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε το σύμπαν.

Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης