Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Δεν πρόκειται να εισέλθουμε σε κούρσα εξοπλισμών με τις ΗΠΑ - Παρακολουθούμε προσεκτικά τις εξελίξεις

Ρωσία: Δεν πρόκειται να εισέλθουμε σε κούρσα εξοπλισμών με τις ΗΠΑ - Παρακολουθούμε προσεκτικά τις εξελίξεις
Η πλευρά της Μόσχας δήλωσε ότι παρακολουθεί προσεκτικά τις ενέργειες της Ουάσιγκτον
Τη θέση ότι η Ρωσία δε σκοπεύει να εισέλθει σε νέα κούρσα εξοπλισμών με τις Ηνωμένες Πολιτείες, διατύπωσε σήμερα (8/10) το Κρεμλίνο, διευκρινίζοντας ότι παρακολουθεί προσκεκτικά την ανάπτυξη νέων οπλικών συστημάτων της Ουάσιγκτον.
Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, τόνισε ότι «παρακολουθούμε προσεκτικά τις ενέργειας της Ουάσιγκτον όσον αφορά την ανάπτυξη νέων οπλικών συστημάτων», ενώ παράλληλα εξέφρασε την ανησυχία του για το ενδεχόμενο νέας κούρσας εξοπλισμών στο μέλλον.
«Το Κρεμλίνο ανησυχεί για το ενδεχόμενο νέας κούρσας εξοπλισμών», τόνισε ο κ. Peksov, ο οποίος πρόσθεσε ότι «ταυτόχρονα, θα ήθελα να σας υπενθυμίσω τα λόγια του προέδρου Putin ότι η Ρωσία δεν πρόκειται να εισέλθιε σε αυτή την πιθανή κούρσα εξοπλισμών, επειδή έθεσε τις βάσεις για τα επόμενα χρόνια όσον αφορά την τεχνολογική υπεροχή, για να διασφαλίσει την ασφάλεια της χώρας μας και την ισοτιμία».
Σημειώνεται ότι χθες (7/10) ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον διαθέτει όπλα που κανείς δε μπορεί να φανταστεί, προσθέτοντας παράλληλα ότι η χώρα αναπτύσσει και εκσυγχρονίζει τα πυρηνικά της όπλα.
Όσον αφορά την απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία, ο κ. Peskov δήλωσε ότι «δε γνωρίζουμε ακόμα ποια στρατεύματα αποσύρονται από εκεί καισε ποιο βαθμό».
«Έχουν υπάρξει διαφορετικές δηλώσεις σχετικά με την απόσυρση στρατευμάτων από άλλα μέρη του κόσμου, οι οποίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, ο οποίος καταλήγει λέγοντας ότι «αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά τις εξελίξεις της κατάστασης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης