Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνομιλία Johnson – Merkel για το Brexit – Απομακρύνεται το σενάριο της συμφωνίας, πιο κοντά το αδιέξοδο

tags :
Συνομιλία Johnson – Merkel για το Brexit – Απομακρύνεται το σενάριο της συμφωνίας, πιο κοντά το αδιέξοδο
Η βρετανική κυβέρνηση εκτιμά ότι οι διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες είναι έτοιμες να καταρρεύσουν
Το αρνητικό κλίμα που υπάρχει μεταξύ Μ. Βρετανίας και ΕΕ για το Brexit φαίνεται πως επιβεβαιώθηκε και στην επικοινωνία που είχαν σήμερα Τρίτη 8/10 το πρωί ο πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας, Boris Johnson και η καγκελάριος της Γερμανίας, Angela Merkel.
Πληροφορίες από βρετανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι η καγκελάριος Merkel υποστήριξε ότι ο μόνος τρόπος για να υπάρξει συμφωνία μεταξύ ΕΕ – Μ. Βρετανίας για το Brexit είναι η Βόρεια Ιρλανδία να παραμείνει στην Τελωνειακή Ένωση, διαφορετικά θα είναι εξαιρετικά απίθανο οι δύο πλευρές να συμφωνήσουν.
Από την πλευρά της η Downing Street επισημαίνει ότι ο Johnson ανέφερε στην καγκελάριο ότι παρουσίασε μια λογική πρόταση για συμφωνία αλλά ότι η ΕΕ δεν δείχνει καμία διάθεση να την διαπραγματευτεί.
Παράλληλα είπε ότι το αίτημα να παραμείνει η Βόρεια Ιρλανδία στην τελωνειακή ένωση καθιστά το ενδεχόμενο μιας συμφωνίας ουσιαστικά αδύνατο.
«Οι συνομιλίες στις Βρυξέλλες είναι κοντά στην κατάρρευση, παρά το γεγονός ότι το Ηνωμένο Βασίλειο προχώρησε πολύ» αναφέρει η Downing Street, τονίζοντας πως η σημερινή επικοινωνία Merkel – Johnson ήταν μια καθοριστική στιγμή για το τι θα ακολουθήσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης