Τελευταία Νέα
Διεθνή

Malpass (World Bank): Το Brexit και οι εμπορικές εντάσεις θα προκαλέσουν περαιτέρω επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας

tags :
Malpass (World Bank): Το Brexit και οι εμπορικές εντάσεις θα προκαλέσουν περαιτέρω επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας
Ο πρόεδρος της World Bank τόνισε ότι η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται σε μία «εύθραυστη θέση»
Τη θέση ότι οι προοπτικές της πακγόσμιας οικονομίας βρίσκονται σε «εύθραυστη θέση» διατύπωσε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, David Malpass, αναφερόμενος στους κινδύνους οι οποίοι σχετίζονται με το Brexit, τις εμπορικές εντάσεις και την επιβράδυνση στην Ευρώπη.
Ειδικότερα, ο κ. Malpass ανέφερε κατά τη διάρκεια ομιλίας του ότι «η παγκόσμια οικονομία επιβραδύνεται», διευκρινίζοντας παράλληλα ότι «τον Ιούνιο, η Παγκόσμια Τράπεζα προέβλεψε ότι η ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας για το 2019 θα διαμορφωθεί στο 2,6%, τον βραδύτερο ρυθμό των τελευταίων τριών ετών».
«Πλέον, αναμένουμε ότι η ανάπτυξη θα είναι ασθενέσθερη, δεχόμενη πλήγμα από το Brexit, την εμπορική αβεβαιότητα και την ύφεση στην Ευρώπη», τόνισε ο πρόεδρος της World Bank, προσθέτοντας ότι «η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται σε μία εύθραυστη θέση».
Ωστόσο, ο ίδιος διευκρίνησε ότι «ακόμα και με την παγκόσμια οικονομία να βρίσκεται σε εύθραυστη θέση, πιστεύω ότι τα ισχυρά πλαίσα πολιτικής και οι ισχυροί θεσμοί θα επιτρέψουν σε όλες σχεδόν τις αναπτυσσόμενες χώρες να επιτύχουν ευρεία ανάπτυξη, η οποία θα μειώσει τη φτώχεια και θα επιτρέψει την κοινή ευημερία».
Παράλληλα, ο κ. Malpass τόνισε ότι «σε ένα περιβάλλον επιβράδυνση της ανάπτυξης, είναι σημαντικό για τις χώρες να έχουν καλά σχεδιασμένες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης του κράτους δικαίου, προειμένου οι ιδιωτικές εταιρείες να μπορούν να ανταγωνιστούν τις κρατικές επιχειρήσεις».
Όσον αφορά το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής, ο κ. Malpass τόνισε ότι η Παγκόσμια Τράπεζα αυξάνει τις επενδύσεις, διευκρινίζοντας ότι «κατά το οικονομικό έτος 2019, το 30% των δεσμεύσεών μας είχε οφέλη για το κλίμα, ξεπερνώντας τωον στόχο του 28%».
Σημειώνεται ότι τον περασμένο Ιούνιο, η Παγκόσμια Τράπεζα δήλωσε ότι αναμένει ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας κατά 2,6% το 2019 και κατά 2,7% το 2020, με τον David Malpass να αναφέρεται σε μία εποχή «ασθενούς οικονομικής δυναμικής».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης