Τελευταία Νέα
Πολιτική

Υπόθεση Novartis - Σήμερα (8/10) η συζήτηση στη Βουλή για προανακριτική εις βάρος Παπαγγελόπουλου - Με αποκαλύψεις «απειλεί» ο πρώην υπουργός

Υπόθεση Novartis - Σήμερα (8/10) η συζήτηση στη Βουλή για προανακριτική εις βάρος Παπαγγελόπουλου - Με αποκαλύψεις «απειλεί» ο πρώην υπουργός
Σήμερα (8/10/2019) συζητείται στη Βουλή η πρόταση 30 βουλευτών της ΝΔ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής εις βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου
Έτοιμος για αποκαλύψεις σχετικά με την υπόθεση Novartis και τον ρόλο που διαδραμάτισαν άνθρωποι από το χώρο της πολιτικής, της Δικαιοσύνης και της δημοσιογραφίας δηλώνει ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές της υπόθεσης, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.
Σήμερα (8/10/2019) θα διεξαχθεί στη Βουλή η συζήτηση επί της πρότασης 30 βουλευτών της ΝΔ για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής εις βάρος του κ. Παπαγγελόπουλου, ο οποίος φέρεται να παρενέβη στο έργο δικαστικών λειτουργών.
Ωστόσο, ο ίδιος έχει σηκώσει -από την πρώτη στιγμή- το γάντι που του πέταξε η κυβέρνηση της ΝΔ και προειδοποιεί για αποκαλύψεις.
«Σήμερα, με τη σύσταση της προαποφασισθείσας προκαταρκτικής επιτροπής ολοκληρώνεται το πρώτο μέρος της φαρσοκωμωδίας για την πολιτική μου δίωξη» δήλωσε στην Εφημερίδα των Συντακτών ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης και συμπλήρωσε «ταυτόχρονα αρχίζει ο χορός των αποκαλύψεων για τους πραγματικούς σκευωρούς στον χώρο της πολιτικής, της Δικαιοσύνης και της δημοσιογραφίας».

Η συζήτηση στη Βουλή

Η συζήτηση στη Βουλή για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής θα αρχίσει στις 17:00 και θα ολοκληρωθει με μυστική ψηφοφορία αργά το βράδυ.
Η ΝΔ προτείνει τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών του κ. Παπαγγελόπουλου για 4 αδικήματα:
1. Ηθική αυτουργία στο αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας κατά φυσική αυτουργία και άμεση συνέργεια δικαστικών λειτουργών.
2. Πρόκληση και προσφορά για την τέλεση εγκλήματος.
3. Ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος.
4. Ηθική αυτουργία σε ψευδορκία.
Η πρόταση της ΝΔ βασίζεται στις καταθέσεις, του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και επόπτη της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ιωάννη Αγγελή, της αντιεισαγγελέως Εφετών, πρώην Εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς, Ελένης Ράικου, του διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος και πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.
Επίσης βασίζεται σε φερόμενη ρήση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου σε δικαστική λειτουργό που χειρίζεται την υπόθεση Νοβάρτις, καθώς και σε δήλωσή του, ως αναπληρωτή Δικαιοσύνης τον Φεβρουάριο του 2018, έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, πριν η δικογραφία διαβιβαστεί στη Βουλή ότι «πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους».
Παράλληλα έχουν κατατεθεί στη Βουλή αντίγραφα των καταθέσεων, του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δημήτρη Αβραμόπουλου, του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, καθώς και αντίγραφα της δικογραφίας η οποία σχηματίστηκε μετά από παραγγελία του αναπληρωτή εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Τασούλα.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην κρίσιμη ψηφοφορία, την πρόταση της ΝΔ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής θα στηρίξουν τόσο το Κίνημα Αλλαγής όσο και η Ελληνική Λύση, με το ΚΚΕ να προσανατολίζεται να αποχωρήσει και με το ΜεΡΑ25 να ψηφίζει παρών.
Στη συζήτηση αναμένεται να παρέμβει τόσο ο κ.Παπαγγελόπουλος όσο και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος αφού θα επισημάνει πως η ΝΔ τον άφησε εκτός κάδρου παρά το γεγονός ότι επί δυόμιση χρόνια τον κατηγορούσε για τον χειρισμό της υπόθεσης αυτή, θα κατηγορήσει τη ΝΔ για προσπάθεια αποπροσανατολισμού από το πραγματικό σκάνδαλο αλλά και για επιχείρηση τρομοκράτησης των δικαστικών λειτουργών, ενώ θα αιτιολογήσει τους λόγους για τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταψηφίσει την πρόταση της ΝΔ.

Παππάς: Η ΝΔ δεν χρειάζεται τις ψήφους μας για να προχωρήσει σε προανακριτική για τον Παπαγγελόπουλο

Την θέση ότι η ΝΔ δεν χρειάζεται τις ψήφους των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για να προχωρήσει στη σύσταση προανακριτικής επιτροπής κατά του τέως υπουργού Δικαιοσύνης, Δ. Παπαγγελόπουλου για την υπόθεση της Novartis διατύπωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Παππάς.
Σε δηλώσεις του στο Real Fm ο κ.Παππάς είπε θα ήταν τουλάχιστον αλλοπρόσαλλο να βγει ο ΣΥΡΙΖΑ και να ψηφίσει ένα κείμενο που θα λέει ότι ήμασταν σκευωροί στην υπόθεση αυτή.
«Η ΝΔ δεν χρειάζεται τις δικές μας ψήφους για να προχωρήσει.
Χαιρόμαστε που κάνει αυτή την κίνηση διότι θα δοθεί η ευκαιρία στο Πανελλήνιο να ακούσει από πρώτο χέρι ξανά τι έχει συμβεί σε αυτή την υπόθεση» είπε ο κ.Παππάς, ο οποίος παρέπεμψε στην ομιλία του κ.Παπαγγελόπουλου.
«Να περιμένουμε να δούμε τι θα πει και πώς θα τα εξηγήσει ο κ. Παπαγγελόπουλος, ο οποίος έχει βρεθεί στο στόχαστρο όλης αυτής της ιστορίας επειδή έκανε εκείνη τη δήλωση έξω από το Μαξίμου» ανέφερε ο κ.Παππάς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης