Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θετικό κλίμα στις ασιατικές αγορές λόγω εμπορίου - Στο +0,99% και τις 21.587,78 μονάδες ο Nikkei

tags :
Θετικό κλίμα στις ασιατικές αγορές λόγω εμπορίου - Στο +0,99% και τις 21.587,78 μονάδες ο Nikkei
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,54% στις 25.961 μονάδες
Με κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αγορές της Ασίας, εν μέσω προσδοκιών στις τάξεις των επενδυτών ότι η Ουάσιγκτον και το Πεκίνο μπορού να επιτύχουν μία εμπορική συμφωνία κατά τις επερχόμενες συνομιλίες.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε με άνοδο της τάξεως του +0,99% στις 21.587,78 μονάδες, καθώς οι μετοχές των Fast Retailing και Toyota ενισχύθηκαν κατά +1,17% και +1,45% αντίστοιχα, ενώ μικρότερη ήταν η άνοδος για τον δείκτη S&P/ASX 200 στην Αυστραλία, και συγκεκριμένα στο +0,45% και τις 6.593,40 μονάδες.
Ο δείκτης Kospi στη Νότια Κορέα ενισχύθηκε κατά +1,21% στις 2.046,25 μονάδες, με τη μετοχή της Samsung να καταγράφει άνοδο της τάξεως του +2,41%, την ίδια στιγμή που ο δείκτης Taiwan Weighted στην Ταϊβάν έκλεισε με άνοδο της τάξεως του +0,75% στις 11.017,31 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,54% στις 25.961 μονάδες, καθώς οι μετοχές των Geely Automobile και PetroChina ενισχύονται κατά +3,19% και +2,27% αντίστοιχα, ενώ οι αγορές στην ηπειρωτική Κίνα επανήλθα σε πλήρη λειτουργία μετά την αργία των προηγούμενων ημερών.
Ο δείκτης Shanghai Composite έκλεισε με άνοδο της τάξεως του +0,29% στις 2.913,57 μονάδες, ενώ παρόμοια ήταν η άνοδος για τον δείκτη SZSE Component, ο οποίος έκλεισε στο +0,25% και τις 9.470,03 μονάδες.
Σημαντική επιβράδυνση κατέγραψε ο κλάδος υπηρεσιών στην Κίνα για τον Σεπτέμβριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία των Caixin και Markit, με τον σχετικό δείκτη να υποχωρεί στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων επτά μηνών.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 51,3 μονάδες, έναντι 52,1 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2019.
Ωστόσο, παρά την επιβράδυνση που σημειώθηκε, ο δείκτης PMI παρέμεινε πάνω από τη ζώνη των 50 μονάδων, η οποία διαχωρίζει τη συρρίκνωση από την επέκταση.
Σύμφωνα με τα στοιχεία των Caixin και Markit, ο υψηλότερος όγκος νέων παραγγελιών κατέγραψε σημαντική άνοδο τον Σεπτέμβριο, αγγίζοντας τα υψηλότερα επίπεδα επίπεδα για το τρέχον έτος, γεγονός που βοήθησε στην αύξηση της στελέχωσης στον κλάδο.
Όσον αφορά τις εμπορικές συνομιλίες, η πλευρά του Πεκίνου επιβεβαίωσε ότι ο Κινέζος αντιπρόεδρος, Liu He, θα είναι ο επικεφαλής της εμπορικής ανιπροσωπείας που θα βρεθεί την Πέμπτη στην Ουάσιγκτον, προκειμένου να ξεκινήσουν εκ νέου οι διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών.
Ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, δήλωσε ότι υπάρχουν «αρκετές πιθανότητες» για επίτευξη συμφωνίας με την Κίνα, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δε θα είναι ικανοποιημένος με μία συμφωνία η οποία θα είναι ατελής.
Άνοδο καταγράφει σήμερα το πετρέλαιο, μετά τις απώλειες που σημείωσε κατά την περασμένη εβδομάδα, καθώς η προσοχή των επενδυτών παραμένει εστιασμένη γύρω από την επανέναρξη των εμπορικών συνομιλιών ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Δεκεμβρίου 2019 για το Brent ενισχύεται κατά +0,84% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 58,84 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Νοεμβρίου 2019 για το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,89% στα 53,22 δολ. ανά βαρέλι.
Η κινεζική εμπορική αντιπροσωπεία αναμένεται να επισκεφθεί την Ουάσιγκτον την Πέμπτη (10/10), με τα μηνύματα από τις δύο πλευρές να είναι μέχρι στιγμής μεικτά αναφορικά με το ποια θα μπορούσε να έιναι η έκβαση των συνομιλιών.
«Υπάρχουν αναφορές ότι οι συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας για μία εμπορική συμφωνία θα υποχωρήσουν, καθώς οι Κινέζοι φαίνεται να μη θέλουν να προχωρήσουν σε δεσμεύσεις, καθώς οι Δημοκρατικοί συνεχίζουν να εργάζονται για την καταγγελία», τόνισε ο αναλυτής ενέργειας της Price Futures Group, Phil Flynn, αναφερόμενος στις ενέργειας του αμερικανικού Κογκρέσου κατά του Donald Trump.
Ωστόσο, ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Larry Kudlow, δήλωσε ότι οι ενέργειες του Πεκίνου ενόψει των εμπορικών συνομιλιών είναι «ενθαρρυντιθκές», προσθέτοντας ότι η Ουάσιγκτον παραμένει αισιόδοξη για το ενδεχόμενο επίτευξης μίας συμφωνίας.
«Είμαι αισιόδοξος», επεσήμανε ο κ. Kudlow, διευκρινίζοντας ότι «ο πρόεδρος έχει δηλώσει ότι επιθυμεί μία συμφωνία, αλλά πρέπει να είναι η σωστή συμφωνία για την Αμερική».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης