Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συρίγος (ΝΔ): Οι τουρκικές γεωτρήσεις στο οικόπεδο 7 της κυπριακής ΑΟΖ μπορεί να οδηγήσουν σε πολεμική σύγκρουση

tags :
Συρίγος (ΝΔ): Οι τουρκικές γεωτρήσεις στο οικόπεδο 7 της κυπριακής ΑΟΖ μπορεί να οδηγήσουν σε πολεμική σύγκρουση
Η εκτίμηση μου είναι ότι οι Τούρκοι δεν θα σταματήσουν και θα κάνουν τη γεώτρηση είπε ο βουλευτής της ΝΔ
Την εκτίμηση ότι οι Τούρκοι δεν θα κάνουν πίσω και θα προχωρήσουν σε γεώτρηση στο οικόπεδο 7 της κυπριακής ΑΟΖ, εξέλιξη που μπορεί να οδηγήσει σε πολεμική σύγκρουση διατύπωσε ο βουλευτής της ΝΔ και καθηγητής Διεθνούς Δικαίου Άγγελος Συρίγος.
«Οι Τούρκοι τραβάνε πάρα πολύ το σκοινί με το Yavuz.
Οι Τούρκοι δεν θα σταματήσουν.
Η εκτίμησή μου είναι ότι θα πάνε στο βόρειο τμήμα του τεμαχίου 7 της Κυπριακής ΑΟΖ και θα πάνε και θα κάνουν γεώτρηση.
Αυτό μπορεί να οδηγήσει και σε πολεμική σύγκρουση» είπε μιλώντας στο Θέμα Fm o κ.Συρίγος, ο οποίος ερωτηθείς αν αυτό σημαίνει και εμπλοκή της Ελλάδας, απάντησε «με εμπλοκή και της Ελλάδας και της Γαλλίας».
«Αυτή τη στιγμή δεν παραβιάζονται τα δικαιώματα της κυπριακής δημοκρατίας αλλά και τα δικαιώματα των δύο εταιρειών» είπε ο κ.Συρίγος.
Ερωτηθείς για το τι είδους εξελίξεις μπορεί να φέρει η γεώτρηση στο οικόπεδο 7 ο βουλευτής της ΝΔ επανέλαβε «θεωρώ ότι αυτό το πράγμα μπορεί να οδηγήσει σε σύγκρουση» ενώ κληθείς να διευκρινίσει την εμπλοκή της Ελλάδας απάντησε «η Ελλάδα είναι εκ των πραγμάτων μπλεγμένη εκεί».
«Δεν είναι θέμα αν μπορούμε ή δεν μπορούμε.
Η στρατιωτική εμπλοκή θα κριθεί από την πολιτική ηγεσία» τόνισε ο κ. Συρίγος.
«Θα είναι σύντομες οι εξελίξεις.
Ο Ερντογάν αυτή τη στιγμή καθοδηγείται από μια μικρή ομάδα 10 ατόμων και στα εσωτερικά και τα εξωτερικά θέματα και θυμίζει γκρουπούσκουλα Μαοϊκά που λένε και συζητούν τα ίδια πράγματα για να πείσουν τους εαυτούς τους.
Ο Ερντογάν σκέφτεται θα κάνω ζώνη στη Συρία, θα πάω στην Κυπριακή ΑΟΖ και αναρωτιέται αν μπορώ να αντέξω δύο ταυτόχρονα μέτωπα αλλά ο ίδιος δεν το βλέπει αυτό παρά την προφανή αρνητική απάντηση» υπογράμμισε ο βουλευτής της ΝΔ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης