Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες για το πετρέλαιο λόγω των ανησυχιών για τις εξελίξεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας - Στο -0,41% και τα 58,11 δολ. το Brent

Απώλειες για το πετρέλαιο λόγω των ανησυχιών για τις εξελίξεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας - Στο -0,41% και τα 58,11 δολ. το Brent
Το αμερικανικό αργό είχε απώλειες της τάξης του -0,44%
Πτωτικά κινήθηκε σήμερα Τρίτη (8/10) το πετρέλαιο, μετά τις απώλειες που σημείωσε κατά την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την επανέναρξη των εμπορικών συνομιλιών ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα αργότερα εντός της εβδομάδας.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Δεκεμβρίου 2019 για το Brent υποχώρησε κατά -0,41% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 58,11 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Νοεμβρίου 2019 για το αμερικανικό αργό είχε πτώση της τάξεως του -0,44% στα 52,52 δολ. ανά βαρέλι.
Image
Η κινεζική εμπορική αντιπροσωπεία αναμένεται να επισκεφθεί την Ουάσιγκτον την Πέμπτη (10/10), με τα μηνύματα από τις δύο πλευρές να είναι μέχρι στιγμής μεικτά αναφορικά με το ποια θα μπορούσε να έιναι η έκβαση των συνομιλιών.
Image
«Υπάρχουν αναφορές ότι οι συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας για μία εμπορική συμφωνία θα υποχωρήσουν, καθώς οι Κινέζοι φαίνεται να μη θέλουν να προχωρήσουν σε δεσμεύσεις, καθώς οι Δημοκρατικοί συνεχίζουν να εργάζονται για την καταγγελία», τόνισε ο αναλυτής ενέργειας της Price Futures Group, Phil Flynn, αναφερόμενος στις ενέργειας του αμερικανικού Κογκρέσου κατά του Donald Trump.
Ωστόσο, ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Larry Kudlow, δήλωσε ότι οι ενέργειες του Πεκίνου ενόψει των εμπορικών συνομιλιών είναι «ενθαρρυντιθκές», προσθέτοντας ότι η Ουάσιγκτον παραμένει αισιόδοξη για το ενδεχόμενο επίτευξης μίας συμφωνίας.
«Είμαι αισιόδοξος», επεσήμανε ο κ. Kudlow, διευκρινίζοντας ότι «ο πρόεδρος έχει δηλώσει ότι επιθυμεί μία συμφωνία, αλλά πρέπει να είναι η σωστή συμφωνία για την Αμερική».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης