Στα 1,02 ευρώ το λίτρο θα διατεθεί από τις 15/10 το πετρέλαιο θέρμανσης

Στα 1,02 ευρώ το λίτρο θα διατεθεί από τις 15/10 το πετρέλαιο θέρμανσης
Για μείωση κατά 70% του πετρελαίου θέρμανσης στα χρόνια της κρίσης κάνουν λόγο οι εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών
Στα 1,02 ευρώ το λίτρο αναμένεται να διατεθεί από τις 15 Οκτωβρίου το πετρέλαιο θέρμανσης σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εταιρειών εμπορίας πετρελαιοειδών.
Όπως αναφέρεται, η τιμή προκύπτει με βάση τα τωρινά δεδομένα των διεθνών τιμών και της ισοτιμίας δολαρίου / ευρώ και είναι φθηνότερη σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2018 (1,145 ευρώ) αλλά και με την τιμή που διαμορφώθηκε τον Απρίλιο, στη λήξη της περιόδου διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης στην αγορά (1,079 ευρώ).
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Συνδέσμου των Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδας (ΣΕΕΠΕ) Γιάννης Αληγιζάκης τόνισε ότι η κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης στα χρόνια της κρίσης μειώθηκε κατά 70% ενώ υποστήριξε ότι η καλύτερη λύση θα ήταν να μειωθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης.
Ωστόσο, επεσήμανε πως έως ότου δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις γι' αυτό, καλό θα ήταν να διευρυνθεί το επίδομα θέρμανσης σε όλες τις οικογένειες με εισόδημα έως 50.000 ευρώ το χρόνο, χωρίς άλλες προϋποθέσεις.
Ο ΣΕΕΠΕ επανέλαβε την κριτική για καθυστερήσεις στον έλεγχο της παραβατικότητας στην αγορά καυσίμων, αναφέροντας ότι το σύστημα ελέγχου εισροών - εκροών δεν έχει ακόμη εγκατασταθεί σε όλα τα στάδια διακίνησης, δεν μπορεί να γίνει διασταύρωση της ορθότητας των στοιχείων της προμηθεύτριας Εταιρίας, με αυτά που οι Πρατηριούχοι καταχωρούν στο σύστημα και η προθεσμία για την πλήρη λειτουργία των συστημάτων εισροών - εκροών στα πρατήρια και τις φορολογικές αποθήκες μετατέθηκε με νόμο που ψηφίστηκε τον Απρίλιο, από το τέλος του 2018, στο τέλος του 2021.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS