Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Στις 3.100 μονάδες ο S&P 500 ως το τέλος 2019, άνοδος 5% - Η αμερικανική οικονομία δεν μπαίνει σε ύφεση

tags :
Goldman Sachs: Στις 3.100 μονάδες ο S&P 500 ως το τέλος 2019, άνοδος 5% - Η αμερικανική οικονομία δεν μπαίνει σε ύφεση
«Η ανάπτυξη στις ΗΠΑ μπορεί να έχει επιβραδυνθεί, αλλά δεν είναι κοντά στην ύφεση η αμερικανική οικονομία», υποστηρίζει στρατηγικός αναλυτής της Goldman
Η Goldman Sachs βλέπει τον δείκτη S&P 500 να ανεβαίνει στις 3.100 μονάδες ως το τέλος του έτους, κερδίζοντας 5%.
Τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία της περασμένης εβδομάδας πυροδότησαν τους φόβους για μια ύφεση, αλλά η Goldman Sachs υποστήριξε σε ανακοίνωσή της σήμερα 7/10, ότι οι ΗΠΑ δεν βρίσκονται στο χείλος της ύφεσης.
Η διπλή επιβράδυνση στη μεταποίηση και τις υπηρεσίες προκάλεσε μεγάλη πτώση στις μετοχές την περασμένη εβδομάδα, παρά το γεγονός ότι τον Σεπτέμβριο ο τομέας των υπηρεσιών αυξήθηκε.
«H ύφεση στον τομέα της μεταποίησης είναι μία από τις μεγαλύτερες στην ιστορία και θα αρχίσει να σταθεροποιείται, αν όχι και να βελτιώνεται, ίσως λίγο πιο αργά», υποστηρίζει ο στρατηγικός αναλυτής της Goldman Sachs Peter Oppenheimer.
«Οι οικονομολόγοι υποστηρίζουν ότι η ανάπτυξη έχει επιβραδυνθεί αλλά δεν είναι κοντά στην ύφεση η αμερικανική οικονομία. ...
Υποθέτοντας ότι δεν υπάρχει ύφεση, είναι πολύ νωρίς να βγάζουμε συμπεράσματα και να θεωρούμε ότι έχει ολοκληρωθεί η αγορά μετοχικών τίτλων.
Οι επενδυτές έχουν αντιμετωπίσει μια συνεχιζόμενη πτώση των κερδών φέτος, καθώς ο κλιμακωτός εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας εξακολουθεί να επηρεάζει τις επιχειρήσεις.
Τα κέρδη του S&P 500 αναμένεται να μειωθούν κατά 4,1% το τρίτο τρίμηνο, σύμφωνα με το FactSet, γεγονός που αποτελεί πρωτιά για το benchmark να παρουσιάζει επιβράδυνση για τρία συνεχόμενα τρίμηνα από το 2016.
Κατά τον Oppenheimer όμως, υπάρχει προοπτική για συνεχιζόμενη αν και συγκρατημένη αύξηση των κερδών ως το τέλος του 2019.
Η Goldman βλέπει τον δείκτη S&P 500 να σκαρφαλώνει στις 3.100 μονάδες ως το τέλος του έτους, κερδίζοντας 5% από το κλείσιμο της Παρασκευής στις 2.952.01 μονάδες.
Τα φτωχά στοιχεία της περασμένης εβδομάδας θα μπορούσαν να αποτελέσουν έναν καταλύτη για τη διοίκηση του Trump, να πιέσει αυτή την εβδομάδα για μια εμπορική ανακωχή, σύμφωνα με τον Mislav Matejka, επικεφαλής του παγκόσμιου και αμερικανικού μετοχικού κεφαλαίου της J.P. Morgan.
Οι ΗΠΑ και η Κίνα επαναλαμβάνουν τις εμπορικές συνομιλίες σε υψηλό επίπεδο από την Πέμπτη στην Ουάσινγκτον.
«Δοθείσης της αβεβαιότητας του εμπορίου η οποία φαίνεται να ήταν ο βασικός μοχλός της αδυναμίας του ISM, αυτό θα μπορούσε τελικά να ωθήσει την διοίκηση Trump σε μια εκεχειρία με την Κίνα, ειδικά υπό το πρίσμα των πρόσφατων πολιτικών εξελίξεων», δήλωσε ο Matejka.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης