Τελευταία Νέα
Διεθνή

Να αναθωρήσει την «επικίνδυνη απόφασή» του καλούν οι ηγέτες του Κογκρέσου τον πρόεδρο Trump

tags :
Να αναθωρήσει την «επικίνδυνη απόφασή» του καλούν οι ηγέτες του Κογκρέσου τον πρόεδρο Trump
Οι ηγέτες της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας των ΗΠΑ καταδικάζουν ως επικίνδυνη την απόφαση Trump για απόσυρση από τη Συρία
Καταπέλτης ήταν σε δήλωσή τους οι ηγέτες της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας στις ΗΠΑ καταδικάζοντας σήμερα 7/10, την απόφαση του Αμερικανού προέδρου Donald Trump να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη βορειοανατολική Συρία, μια απόφαση που πιθανόν θα ανοίξει τον δρόμο για μια στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας εναντίον των Κούρδων μαχητών στην περιοχή.
«Αυτή η απόφαση θέτει σε άμεσο κίνδυνο την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα και στέλνει ένα επικίνδυνο μήνυμα στο Ιράν και τη Ρωσία, όπως επίσης και στους συμμάχους μας, ότι οι ΗΠΑ δεν αποτελούν πλέον έναν έμπιστο σύμμαχο», σημειώνει σε μια ανακοίνωση η Nancy Pelosi, η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, καλώντας τον Donald Trump να «αναθεωρήσει την επικίνδυνη απόφασή του».
Ο Ρεπουμπλικανός ηγέτης της Γερουσίας Mitch McConnell αναφέρει, από την πλευρά του, σε άλλη ανακοίνωση:
«Μια εσπευσμένη απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων από τη Συρία θα ωφελούσε μονάχα τη Ρωσία, το Ιράν και το καθεστώς Άσαντ. Και θα αύξανε τον κίνδυνο μιας ανασύνταξης του ISIS και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης