Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η ΕΤΕπ ενισχύει τη στήριξή της στη ρουμανική οικονομία

tags :
Η ΕΤΕπ ενισχύει τη στήριξή της στη ρουμανική οικονομία
Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) τριπλασιάζει την στήριξή της στις ρουμανικές εταιρείες
Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) τριπλασιάζει την στήριξή της στις ρουμανικές εταιρείες, από 500 εκατομμύρια ευρώ σε 1,38 δισ. ευρώ, δήλωσε ο αντιπρόεδρός της, Andrew McDowell.
Η πρωτοβουλία για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις συνδυάζει τα διαρθρωτικά ταμεία με άλλους πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ΕΤΕπ προκειμένου να προσφέρει δάνεια σε 5.000 ρουμανικές ΜμΕ σε καλύτερες συνθήκες, συμβάλλοντας στη δημιουργία θέσεων εργασίας, πολύ αναγκαίων για τον ιδιωτικό τομέα.
Αυτό έχει ήδη λειτουργήσει καλά τον περασμένο χρόνο, γεγονός που αυξάνει την επέκταση της πρωτοβουλίας με περισσότερο από το διπλάσιο των κονδυλίων που είχαν διατεθεί νωρίτερα, ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ.
Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, μετά την επιτυχή υλοποίηση της Πρωτοβουλίας για τις ΜμΕ στη Ρουμανία (SMEi), οι ρουμανικές αρχές χορήγησαν επιπλέον 150 εκατομμύρια ευρώ από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, σε συγχρηματοδότηση με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, αυξάνοντας τον προϋπολογισμό της Πρωτοβουλίας στα 250 εκατομμύρια ευρώ.
Μέσω αυτής της αύξησης και μαζί με τους πρόσθετους πόρους του Ομίλου ΕΤΕπ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, διατίθενται, συνολικά, 1,38 δισεκατομμύρια ευρώ για τις ρουμανικές εταιρείες μέσω της πρωτοβουλίας για τις ΜμΕ.

www.bannkingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης