Μήνυμα Trump στην Τουρκία: Θα σας καταστρέψω αν κάνετε λάθη στην Συρία

Μήνυμα Trump στην Τουρκία: Θα σας καταστρέψω αν κάνετε λάθη στην Συρία
Απειλές Trump προς την Άγκυρα για την εισβολή στη Συρία
Όπως συνηθίζει, μέσω twitter, ο Donald Trump έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα, λέγοντας πως αν κάνει οποιοδήποτε λάθος στο θέμα της Συρίας θα καταστρέψει την τουρκική οικονομία, όπως έχει κάνει «και στο παρελθόν».
«Αν η Τουρκία υποπέσει σε οποιοδήποτε σφάλμα, κατά την τεράστια και ασύγκριτη σοφία μου, θα καταστρέψω τελείως την οικονομία τους, όπως ήδη έχω κάνει στο παρελθόν».
Μάλιστα προειδοποιεί τις ευρωπαϊκές δυνάμεις να προσέχουν.
«Οι ΗΠΑ έχουν κάνει πολλά περισσότερα από ό,τι θα περίμενε κανείς, συμπεριλαμβανομένης της σύλληψης και καταστροφής τους ISIS», αναφέρει ο Trump ενώ προσθέτει ότι ήρθε η στιγμή οι χώρες εκείνες να προστατεύσουν την επικράτειά τους. «Οι ΗΠΑ είναι μεγάλες!», καταλήγει.
Παράλληλα, απάντησε στις «βολές» που δέχεται από το εσωτερικό των ΗΠΑ για την απόφασή του να αποσύρει τα στρατεύματα από την Συρία και να εγκρίνει την τουρκική εισβολή.
«Έχω εκλεγεί για να βγάλω τη χώρα από αυτούς τους γελοίους ατελείωτους πολέμους», τονίζοντας ότι ο αμερικανικός στρατός λειτουργεί προς «όφελος λαών που δεν συμπαθούν καν τις ΗΠΑ».
Δεν συμφώνησε με όσους ισχυρίζονται ότι η απόφασή του ωφελεί τους αντιπάλους των ΗΠΑ. «Οι δύο πιο δυσαρεστημένες χώρες με αυτήν την κίνηση είναι η Ρωσία και η Κίνα, γιατί τους αρέσει να μας βλέπουν μπλοκαρισμένους και να ξοδεύουμε εκαττομύρια δολάρια για να απεμπλακούμε».
Επαίνεσε την πολιτική του στο θέμα, λέγοντας πως παρέλαβε τον αμερικανικό στρατό εξαντλημένο, ενώ τώρα «είναι ισχυρότερος από ποτέ».
«Οι ατελείωτοι, γελοίοι πόλεμοι έχουν τελειώσει. Επικεντρωνόμαστε στη μεγάλη εικόνα γνωρίζοντας ότι μπορούμε πάντα να πάμε πίσω και να τους διαλύσουμε»

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS