Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες στη Wall Street με επίκεντρο το εμπόριο - Στο -0,46% ο S&P 500

tags :
Απώλειες στη Wall Street με επίκεντρο το εμπόριο - Στο -0,46% ο S&P 500
Εν αναμονή των διαπραγματεύσεων για το εμπόριο οι επενδυτές - Πτώση και για τον Dow Jones
Οριακές μεταβολές σημείωσαν οι βασικοί δείκτες στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας στη Wall Street, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να στρέφεται στην εξέλιξη του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας.
Ο Larry Kudlow, οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, προσπάθησε να μετριάσεις τις ανησυχίες των επενδυτών για τον εμπορικό πόλεμο, τονίζοντας πως δεν αποκλείονται οι «θετικές εκπλήξεις» από το μέτωπο των εμπορικών διαπραγματεύσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.
Παρ' όλα αυτά, αποτελεί ένα ζητούμενο το πώς θα λειτουργήσει στην πορεία των διαβουλεύσεων η έρευνα που διεξάγεται στις ΗΠΑ εναντίον του Donald Trump για την υπόθεση Biden.
Ήδη πληροφορίες κάνουν λόγο για «σκλήρυνση» της στάσης των Κινέζων μετά την υπόθεση της Ουκρανίας και την έρευνα εναντίον του Donald Trump.
Συγκεκριμένα, ο Dow Jones είχε απώλειες -0,36% στις 26.477 μονάδες.

Ο δείκτης-βαρόμετρο S&P 500 κινήθηκε με πτώση στο -0,46% στις 2.938 μονάδες.
Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq υποχώρησε -0,33% στις 7.956 μονάδες.
Image
Σύμφωνα με αναφορές μέσων ενημέρωσης, οι Κινέζοι αξιωματούχοι εμφανίζονται απρόθυμοι να συμφωνήσουν σε μια ευρεία εμπορική λύση που επιδιώκει ο πρόεδρος Trump.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Liu He τόνισε ότι η προσφορά που θα καταθέσει η Κίνα στις ΗΠΑ δεν θα συμπεριλαμβάνει δεσμεύσεις για τη μεταρρύθμιση της κινεζικής βιομηχανικής πολιτικής ή κρατικών επιδοτήσεων, ανέφερε το Bloomberg.
Οι εμπορικές συνομιλίες μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας πρόκειται να επαναληφθούν στην Ουάσιγκτον,την Πέμπτη 10/10.
Οι συνομιλίες αναπληρωτών ξεκίνησαν ήδη σήμερα 7/10.
Εν τω μεταξύ, ο τρόπος με τον οποίο η έρευνα κατά του Donald Trump για την υπόθεση της Ουκρανίας μπορεί να αλλάξει όχι μόνο τον τρόπο διακυβέρνησης των ΗΠΑ, αλλά και το κλίμα στον εμπορικό πόλεμο, είναι ένα ζητούμενο που εξετάζει η Ουάσινγτκον.
Πώς θα επηρεάσει η κρίση τις συνομιλίες με την Κίνα και την ρητορική του Αμερικανού προέδρου;
Οι Κινέζοι εμφανίζονται απογοητευμένοι από τις δυσκολίες και το απρόβλεπτο του χαρακτήρα του Trump, πολύ πριν την έρευνα εναντίον του.
Σύμφωνα με το Bloomberg, ήδη οι αξιωματούχοι που συναντήθηκαν με τον Liu He, τον αντιπρόεδρο τις ηγεσίας στις διαπραγματεύσεις με την Ουάσινγκτον, δεν κρύβουν τις μειωμένες προσδοκίες τους για επίλυση του ζητήματος.

Οι μετοχές με τη μεγαλύτερη άνοδο - πτώση στη Wall Street

Dow Jones
Image
S&P 500
Image
Nasdaq
Image

Άνοδος στις ευρωαγορές με το βλέμμα στις συνομιλίες για τον εμπορικό πόλεμο

Με θετικά πρόσημα έκλεισαν τις σημερινές τους συνεδριάσεις (7/10) οι βασικότεροι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς το ενδιαφέρον των επενδυτών επικεντρώνεται στις συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας για το εμπόριο και τις διαβουλεύσεις για το Brexit.
Οι συνομιλίες, σε επίπεδο επίσημων διαπραγματευτών, Αμερικανών και Κινέζων, για τον εμπορικό πόλεμο, αναμένεται να ξεκινήσουν την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου. Παράλληλα, η Ευρώπη εισέρχεται στην τελική ευθεία στο θέμα του Brexit, με τις χρονικές πιέσεις να εντείνονται. Ο Boris Johnson έχει δεσμευθεί για έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Οκτωβρίου με ή χωρίς συμφωνία.
Συγκεκριμένα, στη Φρανκφούρτη, ο DAX κατέγραψε άνοδο +0,70% στις 12.097,43 μονάδες.
Image
Ο FTSE 100 του Λονδίνου έκλεισε με κέρδη +0,59% στις 7.197,88 μονάδες.
Image
Ο CAC40 στο Παρίσι σημείωσε άνοδο +0,85% στις 21.6512, 15 μονάδες.
Image
Ο δείκτης IBEX του χρηματιστηρίου της Μαδρίτης έκλεισε στο +0,92% στις 9.044,10 μονάδες.
Image
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX έκλεισε ανοδικά στο +0,71% στις 382,91 μονάδες.
Οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών, που επηρεάζονται από τις εξελίξεις στο εμπόριο, έκλεισαν με οριακά κέρδη +0,12%.

Στο μέτωπο του Brexit, ο Boris Johnson κάλεσε τον Γάλλο πρόεδρο Emmanuel Macron να προωθήσει την συμφωνία για το Brexit και επανέλαβε την πρόθεσή του το Ηνωμένο Βασίλειο να αποχωρήσει από την Ε.Ε. στις 31 Οκτωβρίου 2019.
Εν τω μεταξύ, το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα (PS) της Πορτογαλίας επικράτησε σετις χθεσινές (6/10)κοινοβουλευτικές εκλογές, αλλά δεν εξασφάλισε πλειοψηφία
Περαιτέρω πτώση κατέγραψαν οι βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία για τον Αύγουστο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (7/10) στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, γεγονός που εντείνει τις ανησυχίες των επενδυτών για την πορεία της μεγαλύτερης οικονομίας στην Ευρώπη.
Ειδικότερα, οι βιομηχανικές παραγγελίες κατέγραψαν πτώση της τάξεως του -0,6% σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2019, έναντι πτώσης -2,1% τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η πτώση θα περιοριστεί στο -0,3%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήαν του προηγούμενου έτους, καταγράφηκε σημαντική πτώση της τάξεως του -6,7%, έναντι ετήσιας πτώσης -5% τον Ιούλιο του 2019 και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο -6,4%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Destatis, οι εγχώριες παραγγελίες κατέγραψαν μηνιαία πτώση της τάξεως του -2,6%, αντισταθμίζοντας την άνοδο του +0,9% που σημειώθηκε στις παραγγελίες από το εξωτερικό.
«Η αδύναμη ζήτηση συνεχίστηκε στη βιομηχανία», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας, προσθέτοντας ότι «η βιομηχανική επιχειρηματική δραστηριότητα παραμένει προς το παρόν υποτονική».
Σημαντική επιδείνωση καταγράφει το επενδυτικό κλίμα στην Ευρωζώνη για τον Οκτώβριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (7/10) στοιχεία του ερευνητικού ομίλου Sentix, καθώς ο σχετικός δείκτης υποχώρησε σε χαμηλά άνω των έξι ετών.
Ειδικότερα, ο δείκτης επενδυτικού κλίματος Sentix διαμορφώθηκε στις -16,8 μονάδες, έναντι -11,1 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2013.
Παράλληλα, ο δείκτης διαμορφώθηκε κατώτερα σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι προέβλεπαν ότι η πτώση θα περιοριστεί στις -14 μονάδες.
Ο δείκτης που αφορά την τρέχουσα οικονομική κατάσταση υποχώρησε στις -15,5 μονάδες, έναντι -9,5 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που ο δείκτης ο οποίος σχετίζεται με τις προσδοκίες των επενδυτών για τους επόμενους μήνες διαμορφώθηκε στις -18 μονάδες, έναντι -12,8 μονάδων τον Σεπτέμβριο του 2019.
Όσον αφορά τα αντίστοιχα στοιχεία που αφορούν μόνο τη Γερμανία, ο δείκτης επενδυτικού κλίματος κατέγραψε επίσης σημαντική πτώση, στις -19,4 μονάδες, έναντι -12,8 μονάδων προηγουμένως, υποχωρώντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2009.
Επιπλέον, ο δείκτης που αφορά την τρέχουσα οικονομική κατάσταση υποχώρησε στις -18 μονάδες, έναντι -10,5 μονάδων τον Σεπτέμβριο, ενώ ο δείκτης προσδοκιών διαμορφώθηκε στις -20,8 μονάδες, έναντι -15 μονάδων τον προηγούμενο μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης