Τελευταία Νέα
Διεθνή

Axios: Ο εμπορικός πόλεμος επιδεινώνει την ανάπτυξη των ΗΠΑ

Axios: Ο εμπορικός πόλεμος επιδεινώνει την ανάπτυξη των ΗΠΑ
Ανήσυχοι για ύφεση οι οικονομολόγοι
Οι οικονομολόγοι ανέφεραν σε νέα έρευνα πως ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας θα επιφέρει μια επιβράδυνση στην ανάπτυξη των ΗΠΑ από το 2019 και μετά.
Ο εμπορικός πόλμεος αυξάνει τον κίνδυνο ύφεσης στα τέλη του 2020, γεγονός που θα έθετε τέλος στη μεγαλύτερη περίοδο οικονομικής ανάπτυξης που έχει καταγραφεί στις ΗΠΑ.
Οι αριθμοί δείχνουν, ότι κατά τις προβλέψεις των οικονομολόγων, το ΑΕΠ των ΗΠΑ θα επιβραδυνθεί σε 2,3% από 2,9% το 2018.
Οι προβλέψεις δίνουν πιθανότητα ύφεσης 7% από την αρχή του 2019, με πιθανότητα 24% μέχρι τα μέσα του 2020 και 47% μέχρι το τέλος του 2020. Προβλέπουν πιθανότητα 69% ύφεσης που αρχίζει στα μέσα του 2021.
Αυτό το χρονοδιάγραμμα θα ήταν τυχαίο για τον Πρόεδρο Trump, δεδομένου ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα έχουν βιώσει τα αποτελέσματα όταν προσέλθουν στις κάλπες στις 3 Νοεμβρίου 2020.
Για να αποφευχθεί μια ύφεση, η ομάδα των οικονομολόγων υπολόγισε ότι η Federal Reserve θα συνεχίσει να μειώνει το επιτόκιο αναφοράς, το οποίο έχει κάνει μέχρι στιγμής δύο φορές φέτος (τον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο 2019).
«Η άνοδος του προστατευτισμού, η αβεβαιότητα της εμπορικής πολιτικής και η επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης θεωρούνται βασικοί κίνδυνοι καθοδικού ρυθμού», δήλωσε οGregory Daco, επικεφαλής οικονομολόγος των ΗΠΑ στην Oxford Economics.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης