Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες για τον χρυσό ενόψει εμπορικών διαπραγματεύσεων ΗΠΑ και Κίνας - Στο -1,11% και τα 1.496,15 δολ.

tags :
Απώλειες για τον χρυσό ενόψει εμπορικών διαπραγματεύσεων ΗΠΑ και Κίνας - Στο -1,11% και τα 1.496,15 δολ.
Το πολύτιμο μέταλλο διεύρευνε τις απώλειες που σημειώθηκαν κατά την προηγούμενη εβδομάδα
Πτώση σημείωσε σήμερα Δευτέρα (7/10) ο χρυσός, διευρύνοντας τις απώλειες που σημειώθηκαν κατά την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν τις εξελίξεις που αφορούν τις εμπορικές συνομιλίες ανάμεσα σις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου 2019 υποχώρησε -1,11% στα 1.496,15  δολ. ανά ουγγιά, χάνοντας το «ψυχολογικό όριο» των 1.500 δολαρίων
Image
Την περασμένη εβδομάδα, ο χρυσός βρέθηκε υπό πιέσεις, μετά τη δημοσίευση των στοιχείων για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ που αφορούν τον Σεπτέμβριο του 2019, σύμφωνα με τα οποία δημιουργήθηκαν 136 χιλ. θέσεις.
Παράλληλα, το αμερικανικό Υπουργείο Εργασίας προχώρησε και σε επί τα βελτίω αναθεώρηση των στοιχείων που αφορούν τις νέες θέσεις εργασίας για τον Αύγουστο του 2019, και συγκεκριμένα στις 168 χιλ. θέσεις, ενώ το ποσοστό ανεργίας υποχώρησε σε χαμηλά 50 ετών, στο 3,5%.
Όσον αφορά τον τομέα των συνομιλιών, οι εμπορικές αντιπροσωπείες των δύο μεγαλύτερων οικονομιών παγκοσμίως αναμένεται να συναντηθούν στην Ουάσιγκτον στις 10 Οκτωβρίου, προκειμένου να εργαστούν από κοινού στην επίτευξη μίας εμπορικής συμφωνίας και την ολοκλήρωση των εντάσεων που έχουν λάβει χώρα κατά τους προηγούμενους μήνες.
Ωστόσο, δημοσίευμα του Bloomberg ανέφερε χθες (6/10) ότι η πλευρά της Κίνας έχει μειώσει τα συνολικά ζητήματα που θα τεθούν υπό συζήτηση στις διαπραγματεύσεις, περιορίζοντας τις πιθανότητες για άμεση επίτευξη εμπορικής συμφωνίας.
Ο επικεφαλής οικονομολόγος της ING στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, Robert Carnell, δήλωσε ότι υπάρχει αισιοδοξία για τις εμπορικές συνομιλίες, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι οι προηγούμενες φορές κατά τις οποίες υπήρχε αντίστοιχη αισιοδοξία αποδείχθηκαν «άστοχες».
«Φαίνεται ότι είμαστε πίσω στην εξέταση των πλεονεκτημάτων μίας περιορισμένης εμπορικής συμφωνίας, καθώς οι ειδήσεις υποδηλώνουν ότι η Κίνα δεν επιδιώκει να προχωρήσει σε μία ευρύτερη εμπορική συμφωνία με βάση τις γραμμές που αναζητούν οι ΗΠΑ», τόνισε ο κ. Carnell.
Επιπλέον, αναφορικά με τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, πτώση -0,91% σημείωσε ο άργυρος στα 17,45 δολάρια.
Στο -0,36% η πτώση για την πλατίνα και στο -0,07% για το παλλάδιο, τα οποία διαμορφώθηκαν στα 883,70 και 1.641,30 δολάρια η ουγγιά αντίστοιχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης