Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Δραματική προειδοποίηση ΟΗΕ: Προετοιμαζόμαστε για τα χειρότερα στη βόρεια Συρία

Δραματική προειδοποίηση ΟΗΕ: Προετοιμαζόμαστε για τα χειρότερα στη βόρεια Συρία
Ο ΟΗΕ προειδοποίσε σήμερα πως «προετοιμάζεται για το χειρότερο» στη βόρεια Συρία
Έντονη είναι η ανησυχία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την επικείμενη επίθεση της Τουρκίας στη βόρεια Συρία.
Ο ΟΗΕ προειδοποίσε σήμερα πως «προετοιμάζεται για το χειρότερο» στη βόρεια Συρία μετά την ανακοίνωση των ΗΠΑ πως δεν θα αντιταχθούν σε μια τουρκική επίθεση εναντίον κουρδικής πολιτοφυλακής.
«Δεν ξέρουμε τι θα συμβεί (...) Προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο», δήλωσε ο Πάνος Μουμτζής, συντονιστής ανθρωπιστικών υποθέσεων του ΟΗΕ για τη Συρία, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Γενεύη.
Οι ΗΠΑ έκαναν γνωστό πως οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις δεν πρόκειται να στηρίξουν τις επικείμενες τουρκικές στρατιωτικές επιχειρήσεις ενώ παράλληλα έστειλαν το μήνυμα στους άλλοτε συμμάχους τους για την εξόντωση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, στις κουρδικές δυνάμεις της Συρίας (SDF) πως δεν πρόκειται να τις συνδράμουν κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής επέμβασης της Τουρκίας.
Με αυτόν τον τρόπο είναι προφανές πως ο Erdogan, ο οποίος μέχρι πρότινος εμφανιζόταν να είναι απομονωμένος από τη Δύση, να έχει λυμένα τα χέρια του προκειμένου να φέρει εις πέρας αυτό που αποτελούσε βασική, στρατηγική του επιδίωξη, δηλαδή να δημιουργήσει μια ζώνη ασφαλείας που θα κρατά σε απόσταση τους Κούρδους της Τουρκίας από τους Κούρδους της Συρίας και θα καθιστά εξαιρετικά δύσκολο ένα ενιαίο κουρδικό κράτος
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης