Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Σε χαμηλά άνω των 6 ετών υποχωρεί το επενδυτικό κλίμα τον Οκτώβριο 2019 - Στις -16,8 μονάδες ο δείκτης Sentix

Ευρωζώνη: Σε χαμηλά άνω των 6 ετών υποχωρεί το επενδυτικό κλίμα τον Οκτώβριο 2019 - Στις -16,8 μονάδες ο δείκτης Sentix
Ο δείκτης επενδυτικού κλίματος για την Ευρωζώνη υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο του 2013
Σημαντική επιδείνωση καταγράφει το επενδυτικό κλίμα στην Ευρωζώνη για τον Οκτώβριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (7/10) στοιχεία του ερευνητικού ομίλου Sentix, καθώς ο σχετικός δείκτης υποχώρησε σε χαμηλά άνω των έξι ετών.
Ειδικότερα, ο δείκτης επενδυτικού κλίματος Sentix διαμορφώθηκε στις -16,8 μονάδες, έναντι -11,1 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2013.
Παράλληλα, ο δείκτης διαμορφώθηκε κατώτερα σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι προέβλεπαν ότι η πτώση θα περιοριστεί στις -14 μονάδες.
Ο δείκτης που αφορά την τρέχουσα οικονομική κατάσταση υποχώρησε στις -15,5 μονάδες, έναντι -9,5 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που ο δείκτης ο οποίος σχετίζεται με τις προσδοκίες των επενδυτών για τους επόμενους μήνες διαμορφώθηκε στις -18 μονάδες, έναντι -12,8 μονάδων τον Σεπτέμβριο του 2019.
Όσον αφορά τα αντίστοιχα στοιχεία που αφορούν μόνο τη Γερμανία, ο δείκτης επενδυτικού κλίματος κατέγραψε επίσης σημαντική πτώση, στις -19,4 μονάδες, έναντι -12,8 μονάδων προηγουμένως, υποχωρώντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2009.
Επιπλέον, ο δείκτης που αφορά την τρέχουσα οικονομική κατάσταση υποχώρησε στις -18 μονάδες, έναντι -10,5 μονάδων τον Σεπτέμβριο, ενώ ο δείκτης προσδοκιών διαμορφώθηκε στις -20,8 μονάδες, έναντι -15 μονάδων τον προηγούμενο μήνα.
«Δεν υπήρξε θετική αντίδραση στα μέτρα στήριξης που έλαβαν οι κεντρικές τράπεζες, με τις εκτιμήσεις για την οικονομία να υποχωρούν τον Οκτώβριο σε ένα ευρύ φάσμα», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του Sentix, Patrick Hussy, προσθέτοντας ότι «οι φόβοι ύφεσης ήταν επικείμενοι».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης