Διεθνή

Reuters: Κινέζοι στρατιώτες απέναντι στους διαδηλωτές του Χονγκ Κονγκ - Λεηλασίες και δακρυγόνα

Reuters: Κινέζοι στρατιώτες απέναντι στους διαδηλωτές του Χονγκ Κονγκ - Λεηλασίες και δακρυγόνα
Ο επικεφαλής του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας προειδοποιεί τους διαδηλωτές με συλλήψεις 
Κινέζους στρατιώτες παρέταξε απέναντι στους διαδηλωτές το Χονγκ Κονγκ σε μια ευθεία προειδοποίηση ότι δεν σκοπεύει να ανεχθεί περεταίρω τις βίαιες διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται κάθε σαββατοκύριακο τους τελευταίους 4 μήνες.
Με τον επικεφαλής του περίφημου Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας να φωνάζει στο συγκεντρωμένο πλήθος στα Κοντολέζικα, ότι «οι πράξεις τους θα έχουν σοβαρές συνέπειες» οι κινέζοι στρατιώτες έχουν λάβει εντολές να συλλαμβάνουν τους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές.
Οι προειδοποιήσεις ωστόσο δεν ήταν αρκετές για να σταματήσουν τις ταραχές που σημειώθηκαν και σήμερα στο Χονγκ Κονγκ, όπου δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές αψήφησαν για άλλη μια φορά την απαγόρευση να καλύπτουν τα πρόσωπά τους κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων και συγκρούστηκαν με την αστυνομία.
Ακλούθησαν λεηλασίες καταστημάτων, κινεζικών τραπεζών, σταθμών του μετρό και κυβερνητικών κτιρίων με την αστυνομία να απαντά με τη ρήψη δακρυγόνων και τους διαδηλωτές να στήσουν αυτοσχέδια οδοφράγματα για να τους κρατήσουν μακριά.
Νωρίτερα, το πλήθος, διαδήλωσε υπό βροχή στις συνοικίες του κέντρου του νησιού του Χονγκ Κονγκ και, από την άλλη πλευρά του κόλπου, στο Κοουλούν.
Πολλοί σταθμοί του μετρό παρέμειναν κλειστοί για λόγους ασφαλείας.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης