Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Στάσεις εργασίες και απεργία σε τρένα και Προαστιακό στις 8 - 9/10 - Οι εργαζόμενοι ζητούν συλλογικές συμβάσεις

Στάσεις εργασίες και απεργία σε τρένα και Προαστιακό στις 8 - 9/10 - Οι εργαζόμενοι ζητούν συλλογικές συμβάσεις
Η συλλογική σύμβαση εργασίας του ΟΣΕ έχει υπογραφεί από το Μάρτιο αλλά βρίσκεται εγκλωβισμένη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους
Χωρίς τρένα και προαστιακό θα μείνει την Τρίτη και την Τετάρτη 8 και 9 Οκτωβρίου η χώρα καθώς οι εργαζόμενοι στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχουν προγραμματίσει στάσεις εργασίας και 24ωρη απεργία ζητώντας την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας.
Συγκεκριμένα, την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας από τις 5:00 π.μ. ως και τις 8:00 π.μ., 13:00 με 16:00 και 21:00 – 0:00.
Από τις στάσεις εργασίας θα επηρεαστούν όλα τα δρομολόγια που έχουν επίσημη ώρα αναχώρησης ή άφιξης κατά τη διάρκεια των στάσεων εργασίας.
Τις παραπάνω ώρες δε θα λειτουργεί ούτε το κομμάτι του μετρό από το Αεροδρόμιο έως τη Δουκίσσης Πλακεντίας.
Ενώ την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου έχει προγραμματιστεί 24ώρη απεργία των εργαζόμενων.
Τα υπόλοιπα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αναμένεται να κινηθούν κανονικά.

Ζητούν συλλογικές συμβάσεις 

Οι εργαζόμενοι σε ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για «ανεπίτρεπτη κωλυσιεργία που επιδεικνύει η διοίκηση της ΕΕΣΣΤΥ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ως προς το ζήτημα της υπογραφής συλλογικής σύμβασης εργασίας, η οποία έχει λήξει εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα».
Σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών αναφέρει ότι «αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να μην καλύπτονται από συλλογική σύμβαση, και να τίθεται σε κίνδυνο το εργασιακό τους μέλλον, ενόψει μάλιστα και της συγχώνευσης της εταιρείας που πρόσφατα εξαγγέλθηκε.
Η συλλογική σύμβαση εργασίας του ΟΣΕ που έχει ήδη υπογραφεί από το Μάρτιο και βρίσκεται "εγκλωβισμένη" στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, προκειμένου να τύχει της έγκρισης της κυβέρνησης για ζητήματα που έχουν συμφωνηθεί.
Αντιδρούμε στο νέο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, μέσω του οποίου προωθούνται πρωτόγνωρες διαδικασίες, που όχι μόνο καταπατούν τα εργασιακά μας δικαιώματα - όσα μας έχουν απομείνει - αλλά προωθούνται και διαδικασίες ηλεκτρονικού φακελώματος των συνδικάτων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης