Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πέτσας: Έκπτωση φόρου που θα αγγίζει το 40% για δαπάνες αναβάθμισης κατοικιών

Πέτσας: Έκπτωση φόρου που θα αγγίζει το 40% για δαπάνες αναβάθμισης κατοικιών
Στόχος της κυβέρνησης, όπως τόνισε ο Στ. Πέτσας, είναι η τόνωση του τομέα της οικοδομής
Έκπτωση φόρου που θα αγγίζει το 40% για τους πολίτες που θα προχωρήσουν σε δαπάνες λειτουργικής αναβάθμισης κατοικιών προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στ. Πέτσας μιλώντας στον ΣΚΑΙ.
Η έκπτωση αυτή, όπως μεταδίδει τo skai.gr, διευκρίνισε ότι δύναται να εφαρμοστεί και αναλογικά, δηλαδή να συμψηφιστεί μαζί με κάποια άλλη οικονομική υποχρέωση του εκάστοτε πολίτη προς το κράτος, όπως για παράδειγμα μέσα από την καταβολή του ΕΝΦΙΑ, αν αυτό δεν μπορεί να γίνει απευθείας.
Βασικός σχεδιασμός της κυβέρνησης,όπως ανέφερε ο κ. Πέτσας, είναι αν για παράδειγμα κάποιος προβεί σε δαπάνες ύψους 10.000 ευρώ λειτουργικής αναβάθμισης ή ενεργειακής θωράκισης ενός ακινήτου του,  η έκπτωση φόρου να αγγίζει τις 4.000 ευρώ.
Πάντως,σημείωσε πως σε κάθε περίπτωση αν χρειαστεί θα πρέπει να συνυπολογιστεί και το δημοσιονομικό βάρος.
Στόχος της κυβέρνησης, όπως τόνισε ο κ. Πέτσας, είναι η τόνωση του τομέα της οικοδομής ο οποίος δέχθηκε ισχυρότατο πλήγμα στα χρόνια της κρίσης.
Όπως εξήγησε, «η οικοδομή αντιστοιχούσε στο 12% του ΑΕΠ και με την κρίση κατακρημνίστηκε.
 Αυτή την στιγμή έχει αρχίσει να παίρνει τα πάνω της και θέλουμε να φτάσουμε σε ένα επίπεδο που θα αντιστοιχεί στο 3%- 4% αυτού».
Πρόσθεσε ότι «υπάρχει ένα μεγάλο στοκ κατοικιών απούλητο και δίνουμε ένα κίνητρο για να αποκτήσουν τα χωριά κι οι πόλεις καλή όψη».
 


Για επίσκεψη M. Pompeo και Τουρκία

Περαιτέρω,  ο κ. Πέτσας χαρακτήρισε ως «ξεκάθαρη» την χθεσινή τοποθέτηση του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, M. Pompeo, σε ερώτηση «τι να περιμένει από τις ΗΠΑ η χώρα μας,  σε περίπτωση που τουρκικές δυνάμεις αποβιβαστούν σε ένα ελληνικό νησί».
«Η ερώτηση ήταν αν γίνει κάτι αν γίνει κάτι ανάλογο όχι ότι θα γίνουν νέα Ίμια»,  ξεκαθάρισε ο κ.  Πέτσας και πρόσθεσε ότι «η τοποθέτηση ήταν ξεκάθαρη και έρχεται να συμπληρωθεί στο παζλ που έχουμε πει, σεβασμός στο διεθνές δίκαιο και όχι προκλητικές ενέργειες.
Αν κάποιος έχει στο μυαλό του να επιβουλεύεται τα κυριαρχικά μας δικαιώματα είναι σαν να μου λέτε ότι δεν υπάρχει σχέδιο».
Αναφορικά με τη δήλωση του M. Pompeo για τις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ,  ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι είναι συνεχεία των προσπαθειών της κυβέρνησης  που γίνονται το τελευταίο διάστημα με διεθνοποίηση του ζητήματος και πρόσθεσε «φαίνεται πως υπάρχουν ανοικτά αυτιά στην Ευρώπη και παγκοσμίως και έρχονται να στηρίξουν την ελληνική θέση»
Ο ίδιος εκτίμησε ότι η καλλιέργεια των σχέσεων με τις ΗΠΑ, τελευταίως, έφερε μια πολύ σημαντική στήριξη όσον αφορά την αναβάθμιση της χώρας μας η οποία έρχεται να παίξει τον ρόλο που της αξίζει και διευκρίνισε ότι «ο πρωθυπουργός επανέλαβε στον Αμερικανό ΥΠΕΞ αυτό που λέει και δημόσια, στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους.
Κάλεσε δηλαδή για τοποθέτηση που θα βάλει φρένο στην τουρκική προκλητικότητα, γεγονός που θα είναι προς όφελος και των δύο χωρών αλλά και των ΗΠΑ».
Τέλος, ο κ. Πέτσας προέβη στη δέσμευση πως θα διορθωθούν όλες οι αδικίες στο ασφαλιστικό εφόσον η κυβέρνηση μελετήσει τις αποφάσεις του ΣτΕ και συμπλήρωσε ότι  «πρέπει να πάμε σε σταδιακή αύξηση συντάξεων σε όσους δούλεψαν 30 και 40 χρόνια και η ανταποδοτικότητα είναι χαμηλή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης