Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χονγκ Κονγκ: Επαναλειτουργεί μερικώς το μετρό – Νέες διαδηλώσεις το απόγευμα της Κυριακής 6/10

Χονγκ Κονγκ: Επαναλειτουργεί μερικώς το μετρό – Νέες διαδηλώσεις το απόγευμα της Κυριακής 6/10
Δύο μεγάλες διαδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί για το απόγευμα της Κυριακής (6/10)
Επαναλειτουργεί μερικώς το μετρό του Χονγκ Κονγκ, κι ενώ σήμερα Κυριακή 6/10 αναμένονται νέες διαδηλώσεις, όπως μεταδίδει το Reuters.
Ειδικότερα, δύο μεγάλες διαδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί για το απόγευμα της Κυριακής 6/10, μία στο νησί και μία στη χερσόνησο Kowloon, με τους περισσότερους διαδηλωτές να αψηφούν κι αυτή τη φορά την απαγόρευση για τις μάσκες.
Στη διάρκεια της ημέρας θα κλείσουν σ αρκετοί πολυσύχναστοι σταθμοί, καθώς διαδηλωτές αναμένεται να βρεθούν και πάλι στους δρόμους, μετά την απόφαση της Carrie Lam να επαναφέρει εξουσίες που χρονολογούνται από την εποχή της αποικιοκρατίας και δεν έχουν χρησιμοποιηθεί από κανέναν διοικητή του Χονγκ Κονγκ εδώ και μισό αιώνα.
Η ακραία βία δικαιολογεί τα έκτακτα μέτρα που λήφθηκαν, εξήγησε από την πλευρά της η Lam, κι ενώ το Χονγκ Κονγκ θύμιζε το Σάββατο το βράδυ 5/10 έρημη πόλη με τα περισσότερα μαγαζιά να είναι κλειστά και τους δρόμους άδειους.
Εκατοντάδες διαδηλωτές αψήφησαν την απαγόρευση να φορούν μάσκες και είχαν διαδηλώσει νωρίτερα το Σάββατο 5/10, αλλά μέχρι το βράδυ είχαν διαλυθεί κι αυτοί.
Το Χονγκ Κονγκ βιώνει εδώ και τέσσερις μήνες ταραχές, που άρχισαν μαζί με τις διαδηλώσεις ενάντια σε ένα νομοσχέδιο που προέβλεπε την έκδοση κατηγορούμενων στην Κίνα για να δικαστούν εκεί και συνεχίστηκαν σαν ένα ευρύτερο κίνημα υπέρ της δημοκρατίας
Ο διαχειριστής σιδηροδρόμων του Χονγκ Κονγκ ενημέρωσε ότι ορισμένοι σταθμοί του μετρό που έχουν υποστεί βανδαλισμούς θα παραμείνουν κλειστοί την Κυριακή 6/10, καθώς χρειάζεται χρόνος για να επισκευαστούν οι ζημιές.
Επίσης τα δρομολόγια των συρμών θα σταματήσουν στις 21:00 το βράδυ της Κυριακής 6/10, τρεις ώρες νωρίτερα από ό,τι συνήθως.
Η μη λειτουργία του μετρό το Σάββατο 5/10 παρέλυσε στην κυριολεξία του Χονγκ Κονγκ, όπου 5 εκατ. άνθρωποι το χρησιμοποιούν σχεδόν καθημερινά.
Τα σουπερμάρκετ και τα περισσότερα καταστήματα που έκλεισαν επίσης το Σάββατο 5/10, άνοιξαν και πάλι την Κυριακή 6/10 το πρωί.
Πολλά εστιατόρια και μικρά μαγαζιά αναγκάζονται συχνά να κατεβάζουν ρολά, εξαιτίας των διαδηλώσεων που κλιμακώνονται.
Η Lam υποστήριξε ότι πέρα από τις μάσκες, οι αρχές θα κάνουν ό,τι χρειάζεται για να διαφυλάξουν το δημόσιο συμφέρον.
Αλλά οι εξαγγελίες της εξόργισαν περισσότερο τους διαδηλωτές, με συνέπεια πολλοί να φορέσουν μάσκες και να βάλουν και φωτιές, ρίχνοντας και βόμβες μολότοφ στους αστυνομικούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης