Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η άγνωστη συνομιλία Μητσοτάκη - Γεννηματά για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας το 2020

Η άγνωστη συνομιλία Μητσοτάκη - Γεννηματά για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας το 2020
Τι ζήτησε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής από τον πρωθυπουργό
Μία άγνωστη συνομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά με «μενού» την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, έρχεται στο φως της δημοσιότητας.
Απόλυτοι γνώστες των κρυφών διαλόγων που κυριάρχησαν στη συνομιλία είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός και η αρχηγός του Κινήματος Αλλαγής, που σε ανύποπτο χρόνο θέλησαν να βολιδοσκοπήσουν ο ένας τις προθέσεις του άλλου, όπως αποκαλύπτει το «Έθνος της Κυριακής».
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η κ. Γεννηματά κατά τη συνομιλία κατέστησε σαφές πως θα επιμείνει στην πρόταση διαδοχής του Προκόπη Παυλόπουλου από μία προσωπικότητα που θα προέρχεται από την ευρύτερο προοδευτικό χώρο.
Η Χαριλάου Τρικούπη αποσυνδέει πλήρως τη θέση για συναινετική προεδρική εκλογή από τη στάση του ΚΙΝΑΛ στη Βουλή για τον εκλογικό νόμο, τη συνταγματική αναθεώρηση και την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού.
«Θέλουμε  συνεννόηση αλλά ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει ακόμα ανταποκριθεί.
Δημόσια μάλιστα έχουμε πει ότι πρέπει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να προέρχεται από την προοδευτική δημοκρατική παράταξη», ξεκαθάρισε η κ. Γεννηματά στον κ. Μητσοτάκη σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Πάντως επισημαίνεται ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει δεσμευθεί ακόμη και δεν έχει ανταποκριθεί στην προσέγγιση εκ μέρους του Κινήματος Αλλαγής.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μητσοτάκης επιφυλάχθηκε κατά την άγνωστη συνομιλία τους να ανοίξει τα χαρτιά του στον κατάλληλο για εκείνον πολιτικό χρόνο.
Εάν ο πρωθυπουργός αποφασίσει να συμπλεύσει με την κ. Γεννηματά αποκλείει την επανεκλογή Παυλόπουλου και δοκιμάζει τις «γαλάζιες ισορροπίες» και ταυτόχρονα δοκιμάζει τις διαφορετικές απόψεις στο στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η κ. Γεννηματά δεν αποκλείεται να αιφνιδιάσει ανακοινώνοντας δημόσια την ταυτότητα του υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας.
Την προηγούμενη φορά , που ο κ. Μητσοτάκης ήταν ο μόνος βουλευτής της ΝΔ που δεν συμμετείχε στην ψηφοφορία για τον κ. Παυλόπουλο, το κόμμα της κ. Γεννηματά μαζί με το Ποτάμι, είχε στηρίξει την υποψηφιότητα του Νίκου Αλιβιζάτου.
Από τότε μέχρι σήμερα πολλά πρόσωπα μπαίνουν στο κάδρο των διαδοχικών σεναρίων και δη από τον χώρο της Κεντροαριστεράς.
Εξάλλου ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος έχει ταχθεί υπέρ της εκλογής του Ευάγγελου Βενιζέλου ενώ η Άννα Διαμαντοπούλου βρίσκεται ανάμεσα στις γυναίκες που πληρούν τα κριτήρια για τους ανθρώπου της εκσυγχρονιστικής μεταρρυθμιστικής πλευράς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης