Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πέντε Γερμανοί συνελήφθησαν στην Τουρκία με την κατηγορία της «τρομοκρατίας»

Πέντε Γερμανοί συνελήφθησαν στην Τουρκία με την κατηγορία της «τρομοκρατίας»
Ενήμερες για τις εξελίξεις δηλώνουν οι γερμανικές αρχές 
Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν πέντε Γερμανούς τους οποίους κατηγορούν για διασυνδέσεις με τους Κούρδους ενόπλους, σύμφωνα με δημοσιεύματα φιλοκουρδικών μέσων ενημέρωσης.
Οι συλληφθέντες τέθηκαν υπό κράτηση κατηγορούμενοι για διάδοση προπαγάνδας, μετέδωσε αργά χθες το βράδυ (4/10/2019) το φιλοκουρδικό πρακτορείο ειδήσεων Mezopotamya, και για συμμετοχή σε παράνομη οργάνωση, η οποία δεν κατονομάζεται αλλά πιθανόν να είναι το απαγορευμένο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (ΡΚΚ).
Το PKK θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από την Άγκυρα, τις ΗΠΑ και την ΕΕ.
Οι πέντε, οι οποίοι συνελήφθησαν αυτή την εβδομάδα, κρατούνται στην Άγκυρα, σύμφωνα με το πρακτορείο.
Η ίδια πηγή ανέφερε ότι οι συλλήψεις εντάσσονται στο πλαίσιο έρευνας του εισαγγελέα της Άγκυρας. Το γραφείο του, ωστόσο, δεν επιβεβαίωσε την πληροφορία όταν επικοινώνησε μαζί του το AFP.
Την ίδια ώρα, το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών αρκέστηκε να πει ότι "«είναι ενήμερο για τις υποθέσεις» και ότι η πρεσβεία στην Άγκυρα παρέχει προξενική βοήθεια.
Το υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας διέψευσε τους ισχυρισμούς ότι οι πληροφορίες που οδήγησαν στη σύλληψη των πέντε δόθηκαν στις τουρκικές αρχές στη διάρκεια της επίσκεψης του γερμανού υπουργού Εσωτερικών Host Seehofer στην Άγκυρα αυτή την εβδομάδα.
Ωστόσο, ένας εκπρόσωπος του υπουργείου δεν μπόρεσε να αποκλείσει ότι τέτοιας φύσης πληροφορίες πιθανόν να ανταλλάχθηκαν «στο πλαίσιο μιας συνεργασίας ρουτίνας ανάμεσα στις υπηρεσίες ασφαλείας μας».
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης