Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Μόνο σε ευρώ οι πωλήσεις πετρελαίου από τη Rosneft - Τέλος το δολάριο ΗΠΑ

tags :
Μόνο σε ευρώ οι πωλήσεις πετρελαίου από τη Rosneft - Τέλος το δολάριο ΗΠΑ
Μόνο σε ευρώ οι πωλήσεις πετρελαίου από τη Rosneft
Η μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρία της Ρωσίας η Rosneft, έχει θέσει το ευρώ ως το προεπιλεγμένο νόμισμα για όλες τις νέες εξαγωγές αργού πετρελαίου και εξευγενισμένων προϊόντων, προκειμένου να αντικρούσει τις συνέπειες από τυχόν περαιτέρω κυρώσεις των ΗΠΑπου μπορεί να της επιβληθούν.
Από τον Σεπτέμβριο του 2019, η Rosneft έχει θέσει το ευρώ ως το προεπιλεγμένο νόμισμα πληρωμής για το αργό πετρέλαιο και τα προϊόντα που πουλάει.
 Η Rosneft προσάρμοσε πρόσφατα όλες τις νέες συμβάσεις προμήθειας για εξαγωγές σε ευρώ.
Η Rosneft είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας πετρελαίου της Ρωσίας, πουλώντας  περίπου 2,4 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου ημερησίως.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν απέκλεισαν την επιβολή κυρώσεων στη Rosneft για τη συμμετοχή της στην εμπορία πετρελαίου από τη Βενεζουέλα.
Η Rosneft μεταπωλεί το πετρέλαιο από τη χώρα της Λατινικής Αμερικής σε αγοραστές στην Κίνα και την Ινδία βοηθώντας έτσι τους αγοραστές να προσεγγίσουν τη Βενεζουέλα και την κρατική εταιρεία πετρελαίου PDVSA λόγω των αμερικανικών κυρώσεων στο Καράκας και ταυτόχρονα βοηθά τη Βενεζουέλα να συνεχίσει που να πωλεί το πετρέλαιο της παρά τις αυστηρότερες κυρώσεις των ΗΠΑ.
Τον Αύγουστο του 2019, η Rosneft δήλωσε στους πελάτες ότι οι πωλήσεις πετρελαιοειδών σε θα χρεώνονται σε ευρώ αντί για δολάρια ΗΠΑ.
Η κίνηση της Rosneft θεωρήθηκε από τους αναλυτές ως μελλοντικό αντιστάθμισμα έναντι ενδεχόμενων νέων κυρώσεων των ΗΠΑ έναντι της Ρωσίας και/ή της πετρελαϊκής της βιομηχανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης