Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος στο πετρέλαιο μετά τα στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ - Στο +0,9% και τα 58,23 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Άνοδος στο πετρέλαιο μετά τα στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ - Στο +0,9% και τα 58,23 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό είχε άνοδο της τάξης 0,51%
Ανοδικά κινήθηκε σήμερα Παρασκευή (4/10) το πετρέλαιο, παραμένοντας ωστόσο σε τροχιά ώστε να καταγράψει απώλειες για το σύνολο της εβδομάδας, εν μέσω ανησυχιών για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.
Συγκεκριμένα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Δεκεμβρίου 2019 για το Brent ενισχύθηκε κατά +0,9% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 58,23 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Νοεμβρίου 2019 για το αμερικανικό αργό είχε άνοδο της τάξεως του +0,51% στα 52,72 δολ. ανά βαρέλι.
Image
Νωρίτερα εντός της εβδομάδας, δημοσιεύθηκαν τα στοιχεία για τη δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου που αφορά τον Σεπτέμβριο του 2019, με τον δείκτη να καταγράφει πτώση για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, υποχωρώντας στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2009.
Image
Παράλληλα, ο αντίστοιχος δείκτης που αφορά τη δραστηριότητα των επιχειρήσεων εκτός μεταποιητικού κλάδου διαμορφώθηκε στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Αύγουστο του 2016, ενώ και τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ τον Αύγουστο του 2019 δεν αποδείχθηκαν τόσο ισχυρά όσο προέβλεπαν οι αναλυτές.
«Οι ανησυχίες για την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου αυξάνονται, και οι εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ και Κίνας την επόμενη εβδομάδα θα είναι ιδιαίτερα σημαντικές, δεδομένης της απότομης πτώσης στις τιμές του πετρελαίου κατά τη διάρκεια της εβδομάδας», σχολίασε ο Stephen Innes, αναλυτής αγορών της AxiTrader στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.
Οι τιμές του πετρελαίου ευνοήθηκαν και από την αύξηση των αμερικανικών θέσεων εργασίας. Η σταθεροποίηση της ανεργίας και της αγοράς εργασίας που έδειξε η έκθεση στις ΗΠΑ μείωσε τις ανησυχίες των χρηματοπιστωτικών αγορών ότι η επιβραδυνόμενη οικονομία βρισκόταν στο χείλος μιας ύφεσης εξαιτίας και των παρατεινόμενων εμπορικών εντάσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης